Programma 2017

Buon giorno a tutti!

We zijn al weer druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen, de reserveringen stromen binnen dus als u een bepaalde plaats of appartement wilt boeken, raden we u aan niet te lang te wachten. Zie hier alvast het voorlopige programma voor het komende jaar!

Carnaval!

Jazeker ook in Italië wordt Carnaval gevierd! En wel op verschillende manieren: zo zijn er grote gekostumeerde feesten voor jong en oud; plein- en dorpsfeesten met veel (zuid Amerikaans) muziek, veel wijn, spijs en lol; maar ook feesten in stijl, bijvoorbeeld bij de ‘Veglione di Carnevale’; bijzondere feesten zoals het carnaval van Ascoli Piceno, waar in de openlucht op de twee schitterende pleinen de plaatselijke bevolking door middel van (voornamelijk politiek getinte) sketches de vrede en onvrede over het afgelopen jaar ventileert. Overal heerst een gemoedelijke sfeer, carnaval in Le Marche is leuk voor iedereen, ook (en vooral) voor wie Carnaval in Nederland misschien te uitbundig, luidruchtig en gênant vindt! Kom in die periode bij ons langs, we nemen u graag mee naar de leukste en gezellige Carnavalsevenementen bij ons in de buurt!

Pasen


De indrukwekkende periode van Pasen, met de verschillende suggestieve processies door de middeleeuwse dorpen is en blijft een van de meest fascinerende perioden van het jaar, mede dankzij het voorjaar dat de natuur in bloei zet!

Meivakantie


Het kampeerseizoen bij Villa Bussola begint met de meivakantie: een van de gezelligste periodes voor ons, en onze gasten. We hebben dan nog veel tijd voor iedereen, de natuur is op zijn mooist, de temperatuur is zeer aangenaam en op de stranden en bij de bezienswaardigheden is het nog heerlijk rustig! Bekijk de speciale mei aanbiedingen!

Cursus Italiaans


Ook dit jaar kunt u weer meedoen aan de cursus Italiaanse conversatie die door Vanessa wordt gegeven. Door de uitgebreide praktijkoefeningen zal u spreek- en luistervaardigheid met sprongen vooruit gaan. Bovendien zullen uw woordenschat en uw zelfvertrouwen groeien. Na deze week cursus kunt u komende zomer zelfverzekerd contact leggen met de lokale bevolking op een Italiaans terrasje! Lees meer!

juni – september – Zomervakantie


En dan begint de gezellige drukte, de warmte waar u in onze omgeving verzekerd van kunt zijn, de gezellige dorpsfeesten, de terrasjes aan het strand die heerlijke visgerechten serveren, de prachtige pleinen waar u heerlijk kunt flaneren, een cappuccino kunt drinken terwijl u vaak Italiaanse bruiloften voorbij ziet komen. De stranden met parasols, de warme Adriatische zee, de verkoelende bergen en de lange zwoele avonden vol Italiaanse gezelligheid.

oktober – De Olijvenoogst


Zoals ieder jaar kunt u ons komen helpen om de 400 olijfbomen te plukken en onze heerlijke biologische olijfolie te proeven. Je maakt het proces mee van A tot Z, van vrucht tot gouden olie! En dat gaat gepaard met hard werken, maar ook met veel gezelligheid en lekker eten en drinken! Lees meer!

Herfstvakantie

Ook de herfstperiode is gezellig en aangenaam: de drukte van de zomer is voorbij, de zon is nog lekker warm en de natuur komt weer tot leven na de droge zomerperiode. Dit is de periode van de nieuwe wijn, kastanjes, truffel en eekhorentjesbrood feesten! Ontzettend sfeervol, gezellig en 100% authentiek Italiaans!

Foto en Kleurplaat Wedstrijden


En ook dit jaar gaan we de traditie voortzetten met de Villa Bussola Foto- en Kleurplaatwedstrijden! Het is prachtig om ieder jaar de winnaars te mogen verrassen, maar vooral om zelf verrast te worden door de vele schitterende inzendingen!

We hopen u ook dit jaar bij ons te mogen verwelkomen. A presto!

Peter, Vanessa en Shaila

Geplaatst in Nieuwsbrieven Villa Bussola en getagd met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .
vanessa bussola

vanessa bussola

Woman, wife, mother and much more... Living & cooking in the best place of Italy, trying to show our friends, family and guests how beautifull pure life is!

Geef een reactie