La cucina Italiana

La cucina Italiana

2013-08-25 10.48.28"Koken, het is en blijft mijn grote passie en een hobby die ik graag uitoefen.
Ik geef graag tips over het bereiden van gezonde Italiaanse gerechten."

"Ik vind het leuk om de beste restaurants en eetgelegenheden in de omgeving uit te proberen. Ik adviseer je graag hierover. Of je nou van de boerenkeuken, de heerlijke vissen uit de Adriatische zee of de Michelin sterrenrestaurants houdt, alles is hier mogelijk!"

"Ik hoop dat degenen die deze pagina bekijken, geïnspireerd raken om gezond en lekker te gaan koken."

Buon appetito!
Vanessa
Volg me ook op Facebook of neem een kijkje op mijn eigen website:
www.vanessabussola.com

De Italiaanse keuken staat bekend als een van de beste, gezondste en lekkerste keukens in de wereld: zeer gevarieerde en seizoensgebonden gerechten, waar voornamelijk veel belang aan het gebruik van verse, pure, (h)eerlijke ingrediënten wordt gehecht.

Le Marche culinair

tomaten

In de streek Le Marche is de keuken nog puurder. De meeste gezinnen hebben sinds generaties hun eigen moes- en kruidentuin, in en om de stal lopen de varkens, kippen en konijnen rond en hiervoor zijn ook de graan- en maisvelden op het land, dat vaak omringd is door eeuwenoude olijfbomen. De zelfvoorzienende families zijn gewend aan de allerbeste producten. Dit maakt dat de gerechten uit deze omgeving (h)eerlijk, eenvoudig en puur zijn. Dankzij de nabijheid van de zee zijn de 'boeren' ook verwend met wekelijkse verse vis uit de Adriatische zee.

Verse vis

Koken is mijn passie!

"Ik kan me nog goed herinneren hoe mijn grootmoeder in Verona iedere zondagochtend verse pasta stond te maken, voordat ze naar de kerk kon gaan en voordat de rest van de familie over de vloer zou komen voor de 'pranzo'."

Vanessa in de keuken

"In de afgelopen jaren heb ik vaak voor familie en vrienden mogen koken. Het is iedere keer weer een feest!
Mijn toen al overvolle boekenkast is nu uitgebreid met een grote verzameling aan kookboeken en recepten uit heel Italië, maar de keuken van de regio Le Marche is mij nog vrij onbekend en intrigeert me nog iedere dag."

"Het blijft fascinerend om te zien wat voor effect eten op mensen heeft: hoe ze zich ontspannen tijdens een goed gebalanceerde maaltijd en hoe gemakkelijk de meest onverwachte gesprekken op een ongedwongen manier aan tafel worden gevoerd'.
Helaas - door o.a. de drukte van onze onderneming in de zomer- is het niet mogelijk om me alleen hiermee bezig te houden.

Olio Extra Vergine d'Oliva

Olio extra vergine di oliva Villa Bussola

Een van de belangrijke ingrediënten in de Italiaanse keuken is zonder meer de echte Italiaanse "Olio Extra Vergine di Oliva". Geroemd om zijn gezonde eigenschappen en fantastische smaak. 

Olijfolie bestaat voor ongeveer 70% uit voornamelijk enkelvoudig onverzadigde vetzuren en heeft een hoog gehalte aan vitamine E.  Onverzadigd vet staat bekend om de gunstige gezondheidseffecten: het verhoogt het goede cholesterol en verlaagt het slechte cholesterol. Op die manier verkleint onverzadigd vet het risico op hart- en vaatziekten.

Zie voor meer info onze pagina over olijfolie.

Geef een reactie