Q and A Villa Bussola

Op deze Q and A pagina vindt u een antwoord op vrijwel al uw vragen. Staat uw vraag er niet bij? Vul dan het formulier in onder het tabblad "hier kan uw vraag komen te staan".

Wat is er te doen in de buurt?
Wanneer u bij ons reserveert krijg u voor aankomst een link naar een zeer uitgebreide informatie map die we zelf hebben samengesteld. Deze map staat boordevol tips over onze omgeving. Bijvoorbeeld over de dorpjes en stadjes, hoe u er kunt komen, wat er te zien en te beleven is en vaak ook een stukje over de geschiedenis.
Zijn jullie de hele dag geopend?
Wij zijn geopend van 8:00 uur ‘s morgens tot 13:00 uur en van 16:00 uur tot ongeveer 22:00 uur, check-in is bij ons mogelijk tussen 16:00-20:00 uur. In het geval van nood zijn we uiteraard 24 uur bereikbaar.
Hebben jullie een zwembad?
We hebben bewust gekozen om geen zwembad aan te leggen. Wel staat er een groot (5m x 3,6m x 1,2m) opzetzwembad om lekker in af te koelen. I.v.m. de grootte van het bad en het grote aantal kinderen dat er tijdens het hoogseizoen bij ons verblijft, is het gebruik van het bad wel onderworpen aan een aantal regels. Het zwembad is er in eerste instantie voor de kinderen, die gaan dus altijd voor, maximaal 8 kinderen tegelijk en er moet bij kinderen onder de 12 jaar altijd een ouder bij aanwezig zijn. Het bad mag gebruikt worden van 9:00 ‘s morgens tot 13:00 ‘s middags en van 15:30 tot 19.00 ‘s avonds.
Wat houdt de rustperiode in?
Bij Villa Bussola doen we alles zelf, we hebben geen personeel en daar hebben we het flink druk mee. De rustperiode is er voor ons, maar ook voor onze gasten. We hebben niet alleen gasten met kinderen maar natuurlijk ook gasten zonder kinderen. Met de rustperiode en de vaste tijden waarbinnen het opzetzwembad en de trampoline gebruikt mogen worden zorgen we er ook voor dat zij kunnen genieten van hun rust. Die rustperiode is hier overigens heel normaal, zo lijken de meeste stadjes rond die tijd uitgestorven, gaan de Italianen weg van het strand om te lunchen en zijn vrijwel alle bedrijven en winkels gesloten.
Wat voor regels gelden er bij jullie?
Toen we begonnen met Villa Bussola dachten we dat het maken van regels overbodig zou zijn. Helaas is door de jaren heen gebleken dat het toch nodig was regels op te stellen. Deze regels zijn over het algemeen normale gedragsregels en zijn er mede om u als gast een onbekommerd verblijf te garanderen. Bijvoorbeeld dat het tussen 13:00 en 16:00 rustig moet zijn op het terrein en er ‘s avonds na 23:00 geen herrie gemaakt mag worden, dat er niet nat het sanitairgebouw in en uit gelopen mag worden i.v.m. het schoon houden en het mogelijk uitglijden op de tegelvloer, er geen speelgoed en/of scherpe voorwerpen in het opzetzwembad mogen en, i.v.m. de rust, de trampoline en het opzetbad alleen tussen bepaalde tijden gebruikt mogen worden. We hopen dat u hier begrip voor heeft!
Wat voor soort stranden zijn er bij jullie in de buurt?
Villa Bussola ligt op slechts 10 km van de Adriatische kust. Dus stranden in overvloed en is er voor elk wat wils! Porto d’Ascoli en San Benedetto del Tronto bijvoorbeeld bestaan uit een bijna tien kilometer lange boulevard en dito zandstrand. Erg druk in augustus en het is vrijwel alleen maar mogelijk om parasols en bedjes te huren, vrij strand vindt u hier vrijwel niet. Een paar kilometer naar het noorden ligt Grottammare, een mooie, niet al te grote badplaats met een schitterende boulevard, uitstekende visrestaurants en vrij grote stukken vrij strand. Iets naar het zuiden van San Benedetto del Tronto liggen, in Abruzzo, de twee kleine badplaatsen Martinsicuro en Villa Rosa. Hier vindt u uitgestrekte zandstranden met grote stukken vrij strand afgewisseld door strandtenten waar u uitstekend vis kunt eten. Onze ervaring van tien jaar heeft geleerd dat deze over het algemeen de stranden zijn die het populairst zijn bij onze gasten. Vrijwel alle stranden zijn zeer kindvriendelijk, er zijn golfbrekers parallel aan de kust die zorgen voor rustig water, het water is heel lang ondiep en elke strandtent heeft een eigen “bagnino”, een soort badmeester die scherp in de gaten houdt wat er in het water gebeurt.
Zijn huisdieren toegestaan?
Huisdieren zijn alleen in overleg toegestaan.
Zijn campers, caravans en vouwwagens toegestaan?
Villa Bussola is een echte tenten camping maar, afhankelijk van de grootte, zijn vouwwagens op enkele plaatsen toegestaan. Voor kleine campers en caravans maken we in het voorseizoen en naseizoen wel eens een uitzondering. Echter alleen in overleg vooraf. De meeste plaatsen zijn niet bereikbaar met de auto en de mogelijkheden zijn dan ook beperkt.
Mogen er auto's op het camping terrein komen?
Auto’s zijn niet toegestaan op het camping terrein. Om uw spullen op uw campingplek te krijgen kunt u gebruik maken van een kruiwagen (de afstand vanaf de ingang van het veld tot de verst gelegen plek is 70 meter). Voor de overige plekken zoals boven op de heuvel en de plek halverwege de heuvel is de bereikbaarheid per auto sterk afhankelijk van het weer. Als het geregend heeft is het te glad om deze plekken per auto te bereiken.
Welk appartement is voor ons de beste keus?
We verhuren twee appartementen, beide zijn precies even groot maar iets anders ingedeeld. Appartement “La Stalla” ligt op de begane grond, heeft een eigen ingang en een privé terrasje voor de deur. De ingang van dit appartement is naast de ingang van het huis dus houdt er rekening mee dat er gedurende de dag regelmatig mensen langs lopen. Het tweede appartement, “la Residenza”, ligt op de eerste verdieping van het huis. De gasten van La Residenza kunnen gebruik maken van het grote dakterras met “gazebo” op die verdieping wat gedeeld wordt met de gasten van de twee B&B kamers.
Is er wifi bij jullie?
Bij Villa Bussola kunt u gratis gebruik maken van wifi. De snelheid van onze verbinding is voldoende om bijvoorbeeld berichten te sturen en te surfen, maar niet om films te kijken in streaming.
Hoe ver is het naar het dichtstbijzijnde dorp?
Monsampolo del Tronto is het dichtstbijzijnde dorp en ligt slechts 1,5 km bij Villa Bussola vandaan. Binnen 15/20 minuten is het te voet te bereiken. In Monsampolo vindt u onder andere een gezellige bar met een groot terras, een kleine supermarkt, een slagerij, een apotheek, een parkje met kinderspeeltuin en een paviljoen/bar en verschillende kleine musea waaronder een mummie museum.
Hier kan uw vraag komen te staan