Villa Bussola Olijfolie

"Olio Extra Vergine di Oliva"

Onze trots is zonder meer de heerlijke Villa Bussola olijfolie die we elk jaar produceren. We kochten Villa Bussola in 2005 inclusief 100 olijfbomen die ongeveer 80 jaar oud zijn. De bomen waren de laatste 15 jaar sterk verwaarloosd en moesten dus drastisch gesnoeid worden.
Een -in onze ogen- groot voordeel van deze verwaarlozing is dat de olijven hierdoor volledig biologisch zijn. We zijn niet gecertificeerd als biologische boeren, maar we behandelen onze bomen wel volgens een biologisch verantwoorde manier.

olijfboompjes

olijfboompjes3 olijfboompjes2

Het plukken wordt door ons zelf gedaan en verloopt helemaal handmatig. Eens in de drie dagen gaan we met ongeveer 400kg naar de "Frantoio" (pers c.q. molen) en laten daar de olie persen. Dit gaat volgens een modern procedé waarbij de olijven eerst gewassen worden, dan gemalen/geperst, daarna gaat de massa in een eerste centrifuge waar de vaste stof wordt gescheiden van de vloeistof (water en olie), waarna het naar een laatste centrifuge gaat waar het water van de olie wordt gescheiden.
Het resultaat: heerlijke Villa Bussola "Olio extra vergine d'oliva"!

C360_2012-10-30-15-17-27_org

Nieuwe aanplant jonge olijfbomen

In mei 2009 hebben we 200 jonge bomen aangeplant die nu volop in productie zijn, en in januari 2016 nog eens 130 bomen. Daarmee komt het totaal aantal olijfbomen op ruim 400! Onze olijfboomgaard bestaat uit verschillende rassen olijven waarvan Leccino, Frantoio, Oliva Ascolana en Pendolino de belangrijkste zijn.

Veel van onze gasten van de afgelopen jaren hebben onze olijfolie al geproefd tijdens de gezellige Italiaanse diners aan de lange tafel bij het huis en er zijn vele flessen richting Holland vertrokken. Helaas moesten we aan het eind van het seizoen nee verkopen, omdat we uitverkocht waren!

Olijven plukken: Een onvergetelijke ervaring!

olijfboompjes5

Wil je ons komen helpen tijdens de olijvenoogst?
Of ben je geïnteresseerd in het proces van olijf tot olie?
Wil je op culinair gebied meer hiervan weten?
Vind je het leuk om dit proces vast te leggen met foto's of video's?

Dat kan! Mail ons ons over de mogelijkheden.

Olijvenpluk arrangement:

olijfboompjes6 olijfboompjes7

Wil je ons helpen met de olijvenoogst? Wat kun je verwachten?

3 dagen achter elkaar buiten werken in contact met de prachtige natuur (vanaf ca. 9.30 tot 13.30 en van ca. 14.30 tot 16.00 uur)
Lunch op lokatie (pick-nick met verse producten)
Tijd voor jezelf om te relaxen of nog iets te ondernemen
19.30 uur gezamenlijk diner

Na 3 dagen brengen we de olijven naar de pers om er olie van te laten maken.

Verblijf: op basis van logies en ontbijt. Op de werkdagen zijn ook de maaltijden inbegrepen.

Kosten: afhankelijk van de duur van je verblijf en het aantal dagen dat je wilt/kunt werken.

Voor meer detailinformatie mail ons.

Geef een reactie