Cursus Italiaans

Cursus Italiaans "Durf Te Spreken"

cursus Italiaans Villa Bussola6-20 mei 2019

Villa Bussola organiseert de cursus Italiaans in het schitterende Le Marche. Conversatiecursussen op verschillende niveaus.
Zowel individueel als in groepsverband.
Leren uit de praktijk, kleine klas, prettige les omgeving.
Leuke uitstapjes en workshops!
Met tweetalige begeleiding!

De Italiaanse taal leren spreken
(met focus op conversatie, uitspraak en woordenschat).

VOOR WIE: De Conversatie cursus Italiaans is bedoeld voor iedereen die graag de Italiaanse taal wil leren (en durven) spreken.
NIVEAU: Om de lessen te kunnen volgen is minstens een basiskennis van de Italiaanse taal vereist (de cursist dient ten minste 1 jaar Italiaanse cursus te hebben afgerond). De cursus bevat een midden/half gevorderd/gevorderd niveau.
WAAROM in ITALIË: Een vreemde taal leer je het beste in het land zelf, dat is bewezen! Italiaans leren in Italië betekent ook een kennismaking met de cultuur en gewoonten. Tijdens deze cursus zult u veel te maken krijgen met de dagelijkse bezigheden in de Italiaanse samenleving. U zult steeds geprikkeld worden om uw woordenschat te vergroten en om uw vaardigheden (spreek/luister/uitspraak) te verbeteren om te kunnen communiceren. Dat is de belangrijkste stap om vervolgens zelfstandig verder te kunnen. Hierdoor zult u ontdekken dat Italianen het erg waarderen dat u moeite doet om hun taal te spreken, nieuwe deuren zullen voor u open gaan!!!
DUUR: 6 dagen als u de groepscursus kiest, 3 dagen tot 1, 2 of 3 weken als u individuele lessen wilt. Op maat gemaakte cursussen zijn uiteraard ook mogelijk.
LESMETHODE: In een gemoedelijk sfeer; met het accent op spreek/luistervaardigheid, uitspraak en woordenschat; géén grammaticalessen; het beleven van de Italiaanse cultuur; veel uitstapjes; muziek, boeken en films; alles uit het dagelijkse leven komt aan bod.
WANNEER: 6-20 mei 2019 vindt de groepscursus plaats; de individuele of op maat cursussen kunnen plaats vinden van januari tot juni, van september tot november. Buiten de schoolvakanties, de festiviteiten en de zomermaanden juli en augustus.
WAAR: In het zuiden van de streek Le Marche, tussen de heuvellandschappen, de hoge bergen en de zee, vlakbij de prachtige middeleeuwse dorpen en de historische stad Ascoli Piceno.
VERBLIJF: U verblijft in een kamer of appartement van Villa Bussola of in de nabije omgeving van Villa Bussola op basis van logies&ontbijt + een maaltijd per dag (lunch of diner, afhankelijk van het cursusprogramma).

De groepscursus: een 'full immersion' in Italië

6-20 mei 2019: Een culturele, culinaire taalcursus in en over het land van La Dolce Vita!

Cursus Italiaans voor groepen bij Villa Bussola Le MarcheLeren uit de praktijk in een kleine klas
en in een prettige les omgeving!
Veel praktijk, uitstapjes en workshops.
De taalcursus van Villa Bussola is een intensieve cursus Italiaans dat maximaal vier keer per jaar wordt gegeven (in het voorjaar en in de herfst).

De cursus zal een midden/half gevorderd/gevorderd niveau bevatten, dat wil zeggen dat u kunt deelnemen als u minstens al een basiscursus Italiaans hebt gevolgd.

Er wordt tijdens deze cursus geen grammatica les gegeven, de nadruk wordt vooral gelegd op:

- het verbeteren van de uitspraak
- het oefenen van de spreekvaardigheid
- het vergroten van de woordenschat

De duur van de cursus is 6 dagen en is voor een kleine groep bedoeld: maximaal 8 cursisten.
In 5 dagdelen (ochtend of middag) worden de taallessen gegeven gecombineerd met alles wat Italië te bieden heeft: natuur, cultuur en gastronomie. De rest van de dag is vrij voor eigen invulling.

Wat houdt de taalcursus precies in?
Een praktijkgerichte cursus Italiaans die ruime aandacht besteedt aan de spreekvaardigheid. De conversatie wordt extra gestimuleerd door het verblijf in de villa waar zoveel mogelijk Italiaans wordt gesproken. Ook tijdens de excursies en het sociale samenzijn zal de nadruk op de Italiaanse taal worden gelegd
Deze intensieve cursus duurt 6 dagen
De cursus heeft niveau midden/half gevorderd/gevorderd
De teksten die als leermateriaal gebruikt worden, zijn thematisch geordend en sluiten aan bij de hedendaagse werkelijkheid. Dit wordt gebundeld meegegeven in de vorm van een syllabus.

Voorbeeldprogramma:

Dag 1 - za
Ontvangst en Kennismaking, Rondleiding, Wandeling naar het dorp (facultatief), gezamenlijk Diner.
Dag 2 - zo
Ontbijt met 1e les 'Woorden leren + uitspraak', Uitstapje naar Ascoli Piceno met groepsopdrachten, gezamenlijke Lunch in restaurant, wandeling door de stad, Vrije tijd en vrije avond.
Dag 3 - ma
Ontbijt, 1e les 'Spreekvaardigheid, Woordenschat vergroten en Uitspraak verbeteren', gezamenlijke Lunch in restaurant, Vrije tijd en vrije avond.
Dag 4 - di
Ontbijt met 2e les 'Woorden leren + uitspraak', Bezoek aan een markt en aan San Benedetto del Tronto met Italiaanse taal oefeningen en individuele opdrachten, gezamenlijke Lunch in restaurant, Vrije middag (of strandwandeling - facultatief) en vrije avond.
Dag 5 - wo
Ontbijt met 3e Les 'Woorden leren + uitspraak', Bezoek aan biologische (schapen)kaasmakerij/ imker of wijnhuis, vrij voor Lunch en vrije middag. Gezamenlijk Diner in lokale pizzeria.
Dag 6 - do
Ontbijt, 2e les in de supermarkt: 'Spreekvaardigheid, Woordenschat vergroten en Uitspraak verbeteren', vrij voor lunch en vrije middag, gezamenlijk Koken en Diner. Afsluiting.
Dag 7 - vr
Ontbijt, vertrek of eventueel verlenging van uw verblijf.

Uw begeleidster is Vanessa, die zowel de Nederlandse als de Italiaanse taal uitstekend beheerst. Zij is Italiaans en zal u alle kneepjes van deze prachtige taal leren door u mee te nemen in het dagelijkse leven van La Dolce Vita.

Informatie aanvragen

Klik voor het informatie aanvraag formulier!