Metal detecting arrangement

Na de vele enthousiaste reacties op het idee om een Metaal detector arrangement te organiseren hebben we de stoute schoenen aangetrokken met de volgende aanbieding als resultaat.

We hebben de prijzen zo laag mogelijk gehouden. bij voldoende animo organiseren we deze trip elk jaar!.

Er zal 3 dagen gezocht worden op het strand van San Benedetto del Tronto, Porto d'Ascoli en Villa Rosa. Al deze brede zandstranden liggen op ongeveer 20 minuten rijden bij Villa Bussola vandaan. Het strandseizoen  hier in Italië loopt op zijn einde. De kinderen gaan weer naar school na drie maanden vakantie en de strandtenten beginnen de parasols en bedjes op te ruimen na een druk strandseizoen dat dan drie maanden heeft geduurd. De laatste twee weken van september is dan ook de ideale periode om met de metaal detector het strand op te gaan. Het weer is nog fantastisch (25 à 30 graden) en het toeristische seizoen is voorbij. Geen parkeerproblemen en grote kans op fantastische vondsten.

Ook kunnen we één of meerdere dagen zoeken op het land van een goede vriend van ons, zijn uitgestrekte wijngaard van 20 hectare ligt aan de voet van het middeleeuwse dorp Acquaviva Picena. (houd rekening met keiharde grond!)

(buiten het hoogseizoen is het overigens altijd mogelijk om samen met je detector een week, een lang weekend of midweek te komen. Ik neem je graag mee naar de beste stranden en akkers om samen te zoeken!)

strand san benedetto

Het 10 km lange strand van San Benedetto en Porto d'Ascoli

MD arrangement Villa Bussola

Duur 1 week

Derde of vierde week van september 2019

Voorgesteld programma (in overleg):

 1. Aankomst, kennismaking met een hapje en een drankje, 's avonds diner
 2. Ontbijt, vertrek naar het strand van San Benedetto, Porto d'Ascoli of Villa Rosa, ochtend zoek sessie, eventueel lunchen bij een strandtent, zoek sessie. (tijden in overleg)
 3. Ontbijt, bezoek aan Ascoli Piceno, wandeling door de stad, bezoek archeologisch museum, Lunch en daarna terug naar Villa Bussola, rest van de dag vrij te besteden.
 4. Ontbijt, vertrek naar het strand van San Benedetto, Porto d'Ascoli of Villa Rosa, zoek sessie, eventueel lunchen bij een strandtent, zoek sessie. (tijden in overleg)
 5. Ontbijt, daarna vertrek naar de 20 hectare grote wijngaard van een bevriende wijnboer, rondleiding en uitleg, daarna zoeken! 's avonds diner.
 6. Ontbijt, bezoek aan Monsampolo del Tronto, rondleiding door het dorp, bezoek archeologisch museum en het Mummie museum. Lunch en eventueel in de middag bezoek aan  Offida.
 7. Ontbijt, vertrek naar het strand van San Benedetto, Porto d'Ascoli of Villa Rosa, ochtend zoek sessie, eventueel lunchen bij een strandtent, middag zoek sessie. (tijden in overleg)
 8. Ontbijt en Vertrek

(programma is indicatief en flexibel, in onderling overleg aan te passen.)

Prijzen:

accommodatie aantal pers. nachten prijs pp
2p B&B kamer¹ 1 7 €525,-
2p B&B kamer² 2 7 €420,-
2p B&B kamer³ 2 7 €350,-
Eigen tent - 7 €210,-
3p huurtentjeª  1 7 €245,-
Extra's pp per dag. (voor wie dat wil)
luchpakket €12,50

¹ Eigen twee persoons kamer en eigen badkamer

² Eigen kamer, badkamer delen met z'n tweeën.

³ Bed en badkamer delen met z'n tweeën.

ª we hebben twee tentjes beschikbaar

Prijzen zijn inclusief:

 • Welkomst borrel bij aankomst
 • 2 diners
 • Elke ochtend uitgebreid ontbijt
 • Dagelijks begeleiding bij zoektochten en uitstapjes

Bij dit arrangement zijn we uit gegaan van individuele deelnemers, wilt u uw partner en/of kinderen meenemen vraag dan naar de mogelijkheden!

Bij voldoende animo zijn er verschillende extra mogelijkheden zoals een wijnproeverij incl maaltijd, musea bezoek, etc...

Maatwerk is uiteraard ook mogelijk!

Heb je vragen over dit arrangement neem dan gerust contact met ons op!

Informatie aanvraag formulier