Villa Bussola seizoen 2016

Nieuws April / mei

Villa Bussola seizoen 2016

Strand paviljoen Miami Beach Martinsicuro

Villa Bussola's favoriete strandpaviljoen Miami Beach

Een eigen parasol op het strand!
Ook dit jaar kun je heerlijk aan zee vertoeven bij onze favoriete strandtent Miami Beach in Villa Rosa.
Reserveer een van onze drie vaste strand sets bestaande uit: Twee comfortabele ligbedden, een parasol met tafeltje en een grote tas strandspeelgoed.
Geen zoektocht naar een strandtent die nog plek heeft, geen gesjouw met speelgoed, geen zware picknick manden. Bij Bruna e Silvano kun je bovendien heerlijk ontbijten en lunchen!
Er zijn nog een paar parasols vrij, reserveer snel!
 
Sferisterio Macerata

Onvergetelijke opera uitvoeringen in het openlucht theater Sferisterio in Macerata.

Laat je betoveren door de Opera!
Dit jaar zullen er in het schitterende halve amfitheater "Sferisterio" in Macerata  de opera’s Otello, Norma en Il Trovatore worden opgevoerd. Een onvergetelijke muzikale ervaring onder de sterrenhemel!
Als je tussen 22 juli en 14 augustus bij ons logeert is het zeker een overweging waard! Macerata is een prachtige stad en ligt 45 minuten rijden bij ons vandaan!
Mocht je kaartjes willen reserveren, laat het ons weten, dan kunnen wij je helpen!
 
La Quintana

La Quintana, het fantastische middeleeuwse feest van Ascoli Piceno

 
La Quintana - Dé Middeleeuwse happening in Ascoli Piceno!
SAVE THE DATE!
Als je je in de middeleeuwse sfeer wilt wanen, tussen vaandelzwaaiers, prachtig gekleedde adel en ridders dan mag je de komende data niet missen: 
zaterdag 2 juli vanaf 19 uur door de hele stad en om 21 uur op Piazza Arringo
zondag 3 juli om 21 uur op Piazza Arringo
vrijdag 8 juli om 19 uur op Piazza S. Agostino
zaterdag 9 juli vanaf 19.30 uur door de hele stand, 20.30 uur de Spellen van La Quintana! (Campo dei Giochi – kaartjes te koop)
dinsdag 26 juli om 21 uur Campo dei Giochi
zaterdag 6 augustus vanaf 19 uur op Piazza Arringo
zondag 7 augustus vanaf 14.30 uur door de hele stad en om 15.30 uur de Spellen van La Quintana! (Campo dei Giochi – kaartjes te koop)
 
Onmisbaar als je naar Villa Bussola komt: de Informatiemap!
Onze voorjaarsgasten hebben weer kunnen genieten van alles wat onze regio te bieden heeft. En in een paar weken tijd hebben we al heel veel complimenten gekregen over onze zeer uitgebreide ‘gids’. De Informatiemap is een bijna 100 pagina’s dikke, door ons zelf samengestelde reisgids waarin je tips en toeristische informatie vindt die je vakantie onvergetelijk zal maken! Deze gids ontvang je automatisch na reservering bij ons.

ZOMER 2016 - Nog enkele accommodaties vrij:

De zomer komt eraan en de boekingen stromen binnen. Als je nog van plan bent om ons te bezoeken deze zomen, boek dan snel!
De 2-3 persoons B&B Suite is nog van 25 juni tot 4 juli, van 7 tot 16 juli en van 6 tot 13 augustus beschikbaar, anders vanaf 24 augustus.
De 2 persoons B&B kamer is nog tot 16 juli en vanaf 8 augustus beschikbaar.
Het 4-5 persoons Appartement La Residenza is van van 11 tot 27 juni en van 7 tot 16 juli beschikbaar, anders vanaf 20 augustus.
De camping is volgeboekt van 24 juli tot 9 augustus, daarvoor en daarna zijn er nog enkele plekken vrij.

Voorbereidingen tiende seizoen Villa Bussola

Wat zijn we de laatste maanden druk geweest met de voorbereidingen voor het komende seizoen. Het tiende seizoen van Villa Bussola alweer. Na tien jaar is het logisch dat er bepaalde zaken aan vernieuwing en vervanging toe zijn en dat is dan ook gebeurd.

IMG_20160413_111214

De kappen van de Gazebo's zijn vernieuwd. De twee grote Gazebo's waar het vrijwel elke avond een gezellig treffen is tussen onze gasten  zien er weer tip-top uit en zijn klaar voor het nieuwe seizoen!

IMG_20160414_151457

We hebben een nieuw afdak op de camping gemaakt van 4m x 4m. Het oude afdak, ooit gemaakt van de balken van het oude dak van Villa Bussola wat tijdens de grote verbouwing helemaal vervangen is stond al op zijn laatste benen maar is nu volledig vervangen voor een nieuw afdak met een waterdicht dak. Een fijne schaduwplek om onder te ontbijten of lekker te rusten in een hangmat!

IMG_20160419_085721

Er is een nieuwe loungeplek gerealiseerd met heerlijke zitzakken (nu al een succes!). Wat is er nou fijner dan na een drukke dag heerlijk relaxed onderuit te zitten met een heerlijk glas wijn. We hebben de loungehoek zelf al vele malen uitgeprobeerd en we zijn er zeker van dat dit een van de populairste plekken gaat worden om het huis.

speelhuisje

Het speeltuintje voor de allerkleinsten is helemaal vernieuwd, huisje, wip en glijbaantje! Het huisje wat Shaila ooit voor haar tweede verjaardag had gekregen en samen met haar 9 jaar geleden naar Italië was geëmigreerd was ook aan vervanging toe. Het speelplekje voor de allerkleinste Villa Bussola gasten ziet er weer piekfijn uit en heeft nu ook een glijbaantje en een wip.

IMG_20160507_143139

Verder hebben we het natuurlijk ook weer erg druk gehad met het normale onderhoud, het bijna wekelijks maaien van 2,5 hectare gras en boomgaard.

IMG_20160418_094705

In de tussentijd hebben we genoten van het groene voorjaar met zijn wilde bloemen.

IMG_20160329_160108---kopie

En de nodige leuke dingen meegemaakt.... Meet Antonio, de schaapsherder die aanbood me te helpen met het verslepen en opstoken van het snoeihout. Als dank heb ik hem twee flessen wijn mee gegeven. Twee dagen later kwam z'n baas vragen of ik dat niet meer wilde doen. Antonio had beide flessen in een keer achterover geslagen terwijl hij met z'n kudde van 300 schapen onderweg was naar zijn slaapplaats.....

IMG_20160416_184735

Janneke & Sikko, de winnaars van de Villa Bussola fotowedstrijd 2015 zijn hun welverdiende prijs komen innen en hebben meteen al weer foto's gemaakt voor de volgende wedstrijd!

Wij zijn er helemaal klaar voor en kijken reikhalzend uit naar het seizoen dat al snel volop van start zal gaan. 

Geplaatst in Nieuws, Nieuwsbrieven Villa Bussola en getagd met , , , , , , .
Peter van Diessen

Peter van Diessen

Hoi, mijn naam is Peter. Ik ben jullie gastheer. Samen met Vanessa heb ik in 2007 Villa Bussola opgezet.

Geef een reactie