Villa Bussola Kinderpagina

 KIDS Club @ Villa Bussola, Le Marche.
Als je bij ons op vakantie komt, zul je van alles beleven en veel nieuwe vrienden/vriendinnen maken.

Benvenuti!

"Hoi allemaal! Welkom op de kinderpagina. Ik ben Shaila, ik woon vanaf dat ik 3,5 jaar oud was in Italië en spreek Italiaans, Nederlands, Engels en ook een beetje Duits en Frans.

Ik heb 's zomers meer dan drie maanden vakantie, dat is heel leuk... Ik ontmoet ieder jaar zo veel nieuwe mensen! Hopelijk jou ook!

Het eerste paar jaar vond ik het heel moeilijk als mijn nieuwe vriendjes en vriendinnetjes weer terug naar huis gingen, maar daar ben ik intussen aan gewend! En weet je wat ook heel leuk is? Vaak komen ze weer terug! Ik weet zeker dat je een leuke tijd gaat hebben hier.
Tot snel!"

(Shaila is intussen volwassen en woont in Nederland, we hebben besloten om deze pagina's te laten bestaan i.v.m. de informatie die nog wel relevant is)

Recensies overgenomen uit ons gastenboek en Zoover:

  "We zijn nog niet weg of onze kinderen hebben het al over als we hier de volgende keer zijn."

  "Onze dochter van 3 jaar heeft zich dan ook geen seconde verveeld. Zowel op als buiten de camping."

  "Ook Sira en Olav vonden het erg gezellig, mede door de vele kinderen die er telkens waren."

Wat kun je bij ons allemaal doen?

DSC08745
Dit is ons huis en schuin achter ons huis zie je de heuvel, die ik altijd de olijvenberg noemde toen we hier net kwamen wonen. Elke avond na het eten ging ik met mijn vader in het donker de berg op om van het uitzicht te genieten. Je ziet dan overal om je heen de lichtjes van de dorpjes en de wegen, hoort de nachtegalen en de uiltjes die hier veel voorkomen.
kidsclub8Naast het huis hebben we een speelhoekje voor de allerkleinsten. Hier vind je een speelhuisje, een tafeltje met stoeltjes, een peuterglijbaantje en een wipwapje. Naast het huis zijn ook fietsjes, driewielers en loopfietsen die door alle kinderen worden gebruikt.
kidsclub18We hebben verschillende dingen op ons terrein voor jullie om mee te spelen, bijvoorbeeld een grote dubbele schommel met een klimtrap. Vaak wordt er 's avonds verstoppertje gespeeld en andere leuke spelletjes. En je kunt ons land ontdekken, het is net zo groot als 8 voetbalvelden!
kidsclub16Op de camping staat onze grote trampoline waar je heerlijk op kunt springen. Wist je dat ze in Italië de trampoline een Salta-Salta noemen? Er mag trouwens maar één kind tegelijk op, want anders kan het gevaarlijk zijn. Mijn vader let daar streng op. Vaak liggen we ook gewoon te chillen.
kidsclub19Het is heerlijk om in de hangmatten je middagdutje te doen, met of zonder je mamma of papa, of toch maar een boekje lezen of naar muziek luisteren... Ik vind het ook leuk om gewoon naar de vogeltjes te luisteren en naar het uitzicht te kijken! Mij kun je hier regelmatig vinden!
kidsclub21Hoe cool is dat? Ik heb een heuvel in de tuin;  je kunt er op en af rennen, met je nieuwe vriendjes op onderzoek uit gaan, hagedisjes zoeken, vlinders volgen en olijfbomen tellen, of 's avonds met je vader en moeder naar de zonsondergang gaan kijken.... het is iedere keer weer een avontuur!
kidsclub10Je kunt bij ons ook zwemmen: we hebben geen echt zwembad maar er is in de zomer een opzetzwembad! En de zee is natuurlijk heel dichtbij...
kidsclub4Neem je spelletjes of kleur-, knutsel- en tekenspullen mee, want dan kunnen we in de schaduw, aan de grote tafel naast het huis gezellig spelen. Je vader en moeder kunnen dan bijvoorbeeld een boek lezen of een wijntje drinken!
strand8
Bij ons is de zee heel dichtbij! De witte zandstranden en de blauwe zee zijn perfect voor ons want het water is lekker warm, er is weinig stroming en het wordt maar heel langzaam dieper zodat je lekker ver het water in kan! Je kunt zandkastelen bouwen, krabbetjes en schelpjes zoeken en Italiaanse vriendjes maken...
kidsclub6In de zomervakantie organiseer ik een Kleurplaat Wedstrijd. Bij aankomst kun je uit 3 kleurplaten kiezen. Als je het voor vertrek weer ingekleurd inlevert, dan doe je mee. Je kunt een verrassingspakket winnen!
Regelmatig organiseer ik ook kinderfeestjes waar we met z'n allen knutselen, tekenen, ons verkleden (ik heb veel verkleedspullen!), schminken, dansen maar vooral veel plezier maken! Ik zou het heel leuk vinden als jij ook meedoet!
kidsclub2Hou je van Knutselen! Ik heb vaak uren lang met plezier zitten kleien, met onze grond die - als je hem nat maakt -perfect is om mee te boetseren! Of parfum maken van lavendel en andere planten die er hier groeien... Ik ben benieuwd naar jouw goede ideeën!
kidsclub5Uit eten vind ik altijd heel leuk! Een paar keer per week (in de zomer) gaan we met z'n allen bij de 'buren' of bij de bar in het dorp eten. Weet je wat ze daar doen? De grote mensen gaan met z'n allen aan tafel en de kinderen hebben een eigen tafel! Dat is altijd super gezellig!
Hou je van Klimmen? Vlak bij ons in de buurt is er een survival klimpark. Ik ben er al een paar keer geweest en vind het super leuk! Er zijn twee banen, één voor de kleinere kinderen en één voor de grote kinderen. De laatste keer dat ik er was, ben ik net zover gekomen als mijn vader.... en dat was best spannend!
 
kidsclub9Ik ben gek op ijsjes! En "Gulp" bij ons in het dorp is de beste ijssalon van de hele omgeving... Mijn tip voor jou: probeer je ouders al op de eerste dag zover te krijgen om daar een ijsje te gaan eten! Wedden dat ze er daarna niet meer voorbij kunnen rijden zonder te stoppen?
Jullie denken zeker dat het hier altijd mooi weer is? Vaak is dat ook zo, maar weet je dat als je in de winter bij ons komt, dat je dan in de buurt heerlijk kunt sleeën, sneeuwpoppen maken, skiën, en snowboarden? Met een beetje geluk zelfs bij ons huis, zoals in 2012... dat was super cool! We hebben toen een week lang van onze eigen heuvel af kunnen sleeën... kijk maar naar dit filmpje!
kidsclub7Vind je Wandelen leuk? Er zijn bij ons in de buurt hele leuke wandelroutes die niet gevaarlijk maar wel spannend zijn! Bij de Gola del Salinello kun je door het water van de kloof lopen! Of de kloof "Gola dell'Infernaccio", de hoogvlakte "Piano Grande" en nog veel meer... Mijn vader kan jullie uitleggen waar ze zijn.
kidsclub13Kastelen en ridders... Echt iets voor de jongens! 😉 In de forten van Acquaviva Picena en Civitella del Tronto lijkt het net of je terug bent gegaan naar de middeleeuwen, toen ridders en soldaten de dorpjes op de heuveltoppen en het omliggende land verdedigden.
kidsclub15Dorpsfeesten..... In de zomer worden er overal middeleeuwse feesten georganiseerd, zoals de Quintana in Ascoli Piceno en La Contesa della Semola bij ons in het dorp. Ik doe daar ook soms aan mee zoals je op de foto hiernaast kunt zien. Het is een soort optocht in prachtige middeleeuwse kleding.
The WINX
club....
Wisten jullie dat WINX bedacht is en gemaakt wordt in Le Marche? De bedenker Iginio Straffi is geboren in Gualdo, midden in de Monti Sibillini en de studio waar de films gemaakt worden is in Loreto. Hieronder zie je een filmpje van de Winx over Le Marche...

shaila2014Zo...

Ik heb je nu al een heleboel verklapt wat je allemaal kunt doen als je bij ons op vakantie komt. De rest moet je echt zelf komen bekijken! Ik hoop jullie snel te kunnen ontmoeten!

See you!

Shaila

zie ook onze activiteiten, workshops pagina's en lees meer over kindervermaak in onze omgeving op Vanessa's blog.