Wie zijn we

Vivere in Italia

Onze droom begon ooit heel lang geleden toen we als backpackers verre reizen maakten...

In 2004 woonden we in Scheveningen, hadden beiden een goede full-time job en een lieve dochter van 1 jaar oud die naar de crèche ging, een eigen huis en... nergens tijd voor! Het wonen in een grote drukke stad, de dagelijkse files, het eeuwige gejaag en gehaast begonnen ons tegen te staan.

We maakten de balans op en kwamen erachter dat we elkaar meer dan alleen 's avonds en in het weekend wilden zien, dat we ons kind wilden zien opgroeien en er ook voor haar wilden zijn, dat we meer in contact met de natuur wilden leven en het liefst ook meer tijd voor sociale contacten en een gezondere levenstijl wilden hebben.

De oude droom kwam weer naar boven! In juli 2007 hebben we de deuren van Villa Bussola geopend, een kleinschalig bedrijf waar we toerisme en biologische landbouw combineren.
In een van de mooiste streken van Italië, Le Marche, vlak bij zee en drie grote nationale parken, hebben we onze droom waar gemaakt.

Binnen Agriturismo Villa Bussola doen we alles zelf. Het samen werken bevalt ons uitstekend! Samen met onze dochter Shaila, vrienden en gasten genieten we met volle teugen van de rust, het Italiaanse leven, de natuur om ons heen, de leuke mensen die we door ons werk mogen ontmoeten, het veel buiten zijn en werken, het (h)eerlijke en gezonde eten én natuurlijk het mooie weer!

Voor ons is dit het ultieme gevoel van vrijheid en geluk!

Onze gasten worden met open armen ontvangen.
Wij zullen er alles aan doen om uw verblijf in ons huis
én in Le Marche zo prettig mogelijk te maken
.
Peter & Vanessa

Wat is Agriturismo Villa Bussola?

Agriturismo en kleine camping Villa Bussola is een klein boerenbedrijf dat biologische Extra Vergine Olijfolie produceert. Onze ruim 400 olijfbomen staan verspreid over 4 hectare grond, worden met de hand verzorgd, zonder enig gebruik van kunstmest of bestrijdingsmiddelen. Villa Bussola is een agriturismo, dat wil zeggen dat er naast de productie van olijfolie ook toeristische activiteiten worden verricht. Villa Bussola verhuurt in de gerestaureerde villa 2 appartementen en 2 Bed & Breakfast kamers en op het terrein achter de villa is een minicamping met 12 tentplaatsen. De Italiaans-Nederlandse eigenaren Vanessa, Peter en dochter Shaila hebben in 2007 het oude (voormalige wijnhuis) boerenbedrijf nieuw leven in geblazen.

Peter

Hoi, mijn naam is Peter. Ik ben Nederlands. Na de grafische school en de academie voor fotografie heb ik als portier in 5-sterren-hotels gewerkt en 12 jaar bij een MKB-bedrijf in de metaalsector, waar ik veel webdesign-, marketing- en verkoop ervaring hebt opgedaan. Ik koester mijn vrijheid, houd van mensen en diepgaande gesprekken, ben gek op (Italiaanse) wijn, de zee en de bergen, ga graag vissen en fotografeer veel. Ik vind het heerlijk om zelf dingen te maken en houd verder van alles wat groeit en bloeit. Ik spreek Nederlands, kan me heel goed redden in het Italiaans en spreek vloeiend Engels en Duits.

Vanessa

Ciao! Ik ben Vanessa en ben Italiaans. Na een toeristische MBO-opleiding in Verona en een Hostessopleiding in Den Haag heb ik in het toerisme gewerkt (in Verona als hostess en planner voor de stadsgidsen en in NL -waar ik op mijn 19e naartoe verhuisde- bij een touroperator, hotels en de laatste 10 jaar bij een telecommunicatiebedrijf). Na 18 jaar in NL te hebben gewoond, ben ik weer teruggekeerd naar Italië. Ik ben gek op koken (zie ook mijn culinaire website), wandelen, sporten, knutselen en mensen helpen. Ik spreek Italiaans, vloeiend Nederlands, Engels en een klein beetje Duits en Spaans.

Shaila

Shaila is onze dochter die in 2003 in Nederland is geboren en tweetalig is opgevoed. Ze was drie en half toen we naar Monsampolo del Tronto verhuisden. Inmiddels woont ze weer in NL. Na het behalen van haar diploma bedrijfseconomie en internationale betrekkingen in Ascoli Piceno en haar Make up artist certificicering in Londen (waarna ze gelijk voor de London Fashion Week, diverse foto shootings, shortfilm producties en magazines heeft gewerkt), is ze in juni 2023 naar Nederland verhuisd waar ze als zzp-er Make up artist werkt in de film-, TV-, Fashion branche.  Ben je nieuwsgierig naar haar werk? Kijk en volg Shaila dan op Instagram: @shai.behindamask. In de vakantieperiodes zal je haar regelmatig bij Villa Bussola treffen!

 

Bowie

En dit is Bowie, onze Australian Labradoodle. Hij is super lief, rustig en erg sociaal, Hij werd geboren op 19-9-2019 en is als kleine pup, vanuit Nederland bij ons gekomen toen hij 16 weken oud was. We weten zeker dat jullie net zo gek op hem worden als wij. Bowie heeft een eigen Instagram pagina waar je hem kunt volgen! @bowie_doodle_italy

Recensies overgenomen uit ons gastenboek en Zoover:

"Vanessa, Peter en Shaila zijn hele gastvrije mensen en doen er alles aan om je een geweldig verblijf te bezorgen!"

"De rust van de camping, de prachtige zo niet magnifieke omgeving en de ongekende gastvrijheid van de campingeigenaren: een zeldzame topcombinatie"

"Alsof je thuis komt bij goede vrienden die naar het buitenland zijn verhuist. Dat is het gevoel dat wij kregen bij villa Bussola."

Wij kijken er naar uit om jullie óók beter te leren kennen!

Tot ziens in Le Marche,

Peter, Vanessa en Shaila