activiteiten

Activiteiten van Villa Bussola

Italiaans leren, Wijnexcursie en -proeverij, Shopping, Wandeltochten, Sportvissen, Verse Pasta leren maken...

Er worden in Le Marche talrijke activiteiten georganiseerd.
Wij informeren en adviseren u graag, schroom dan ook niet ons hiervoor te benaderen.
Kijk ook bij Le Marche en Links.

Villa Bussola organiseerd de volgende activiteiten:

Diners

 diner720

Villa Bussola heeft geen restaurant. Toch is het mogelijk om in een huiselijke sfeer andere gasten te ontmoeten en van heerlijke Italiaanse gerechten te genieten die uitsluitend met verse producten zijn bereid: in de zomerperiode gaan we 2 tot 3 keer per week eten bij onze 'buren', 3 verschillende locaties met verschillende ambiances waar authentiek Italiaans wordt gekookt.
De kinderen krijgen een eigen tafel en een eigen menu.
Gezamenlijk met al onze gasten dineren, altijd een succes!
Vanessa's grote hobby en passie is koken, zo nu en dan
- als de drukte dat toelaat - kookt zij (kijk ook hier) en als onze gasten dat wensen, kunnen ze met ons mee dineren, wat wij trouwens ontzettend leuk vinden.

Wijnexcursie en Wijnproeverij

Italië is een wijnland bij uitstek. Elke streek heeft zijn beroemde wijnen. In Le Marche zijn dat voornamelijk de "Rosso Conero", "Rosso Piceno", "Verdicchio", "Pecorino" en "Falerio". Vrijwel elk dorpje heeft een of meer "cantina's" waar je de verschillende wijnen kunt proeven en aanschaffen tegen zeer schappelijke prijzen.

Wijnproeverijen

Gasten die graag op zoek gaan naar goede, lekkere wijnen, kunnen onder begeleiding van Peter de talrijke wijnsoorten van de wijnhuizen in dit stukje van Le Marche ontdekken en proeven.
Afhankelijk van het aantal deelnemers organiseren we wijnproeverijen om kennis te laten maken met de mooie wijnen gemaakt van de druiven die verbouwd worden op de heuvels om ons heen.

Verse Pasta leren maken

Verse pasta workshop

Wie van de Italiaanse keuken houdt en nog niet zelf pasta heeft leren maken, kan dat het beste van een Italiaanse leren!
In een paar uur maken we samen met de hand verse eierpasta en een lekkere saus, die we vervolgens samen nuttigen op ons terras of onder de portico, proostend met een heerlijke glas vino!

learn how to make pasta
La Cucina Italiana Kookworkshop

Nog nooit tiramisù gemaakt? Of vitello tonnato? Risotto? Lasagna? Panna Cotta? Pollo alla cacciatora? Daar kunnen we wat aan doen!

Voor de wat meer ervaren koks is het mogelijk om een geheel menu samen te stellen en gezamenlijk te bereiden.

delicious healthy Italian food

Italiaans leren

cursus-italiaans2

Vanessa neemt u graag mee in haar Italiaanse levensstijl en leert u in een (halve) dag op een speelse manier een beetje Italiaans spreken. Voor wie de basis van de Italiaanse taal al goed kent en graag alleen conversatielessen wil, kan dat natuurlijk ook.

Lees meer en Informeer naar de mogelijkheden.

Italian Language Classes
NIEUW! Wij bieden ook een taalcursus, die gegeven wordt in het voorjaar én in het najaar voor een groep van maximaal 6 cursisten (midden, half en gevorderd niveau). In een week tijd zal je op een praktijkgerichte manier de Italiaanse taal leren, genietend van het Italiaanse levensstijl. klik hier voor meer informatie.

Dorpsfeesten

dorpsfeesten

In de zomerperiode worden er veel dorpsfeesten georganiseerd. In Monsampolo del Tronto, ons dorp, worden er 2 grote 1 week lang durende feesten gegeven. Wij houden jullie graag op de hoogte van het programma van de verschillende feesten in de omgeving en kunnen eventuele kaartjes regelen bij grote evenementen zoals La Quintana in Ascoli Piceno.

Dagtocht Varen / vissen

varen

Op speciaal verzoek kunnen we ook vaar en vistochten organiseren vanuit de haven van San Benedetto de Tronto. Bijvoorbeeld met de Palma. Een oude typische vissersboot uit San Benedetto del Tronto die door de huidige eigenaar volledig gerestaureerd is en aangepast voor het maken van dagtochten op de Adriatische zee. Mocht je willen vissen tijdens je trip houd er dan rekening mee dat men geen hengels verhuurd. Materiaal zal dus zelf meegebracht moeten worden. De vis die 's zomer gevangen wordt is voornamelijk Makreel maar neem niet te zwaar materiaal mee. Er is niets zo leuk als zo'n mini-tonijn aan licht hengeltje te vangen. Informeer bij Peter  voor verder advies!

Geef een reactie