Kleine camping Villa Bussola

Kleine camping Villa Bussola - Le Marche, Italië

 

'Kleine camping', 'minicamping', 'boerencamping', 'agricamping', 'kamperen bij de boer', 'ecocamping', 'rustiek kamperen' of 'natuurcamping': allemaal manieren van kamperen die tot voor kort onbekend waren in Le Marche en in Italië maar in Nederland al jaren een populaire manier van kamperen vertegenwoordigen.

 

Tenten tussen de Eucalyptus bomen op de kleine camping

Kleine camping Marche Italië

"Rust, natuur, verbinding en gezelligheid"

Op de kleine camping van Agriturismo Villa Bussola kun je "kamperen in de natuur". Wij bieden plaats aan maximaal 12 tenten*. Er is een afgebakend kampeerterrein (grasveld), maar je kunt ook zelf een mooie plek op onze 3,5 hectare grond uitzoeken. Ons kampeerterrein is autovrij (de parkeerplaatsen zijn wel dichtbij).

*Vouwwagens zijn alleen in overleg toegestaan (niet alle plekken zijn geschikt).

Wil je in het voorseizoen met een kleine caravan of een klein camper busje komen neem dan eerst contact met ons op.

Het sanitairgebouw van de mini camping achter het huis De afwasplek van kleine camping Villa Bussola onder het afdak van het sanitairgebouw

De douche- en toiletvoorzieningen van de camping zijn gevestigd in het sanitairgebouw achter ons huis. Hier zijn 3 toiletten, 3 douches en 3 wastafels.
Buiten onder het afdak zijn 3 grote (af)wasbakken.

Koelkasten voor algemeen gebruik.
In een houten chalet achter het sanitairgebouw staan twee grote koelkasten met vriesvak, bedoeld voor de dag boodschappen van onze campinggasten.
Hier zijn ook stopcontacten en USB-oplaadpunten voor het opladen van mobiele telefoons, laptops en andere apparatuur.

Elektra bij de tent is  op een aantal plaatsen na beschikbaar maar alleen bedoeld voor verlichting, voor het opladen van bijvoorbeeld mobiele telefoons, laptops , camping koelkastje, etc. maar niet voor normale huishoudelijke apparaten (TV's, radio's en dergelijke zijn niet toegestaan). Als elektra een pré is neem dan even contact op voor advies.

In overleg zijn kleine honden op de camping toegestaan. Hiervoor brengen wij een toeslag in rekening.

Recensies overgenomen uit ons gastenboek en Zoover:

"De kleine camping is rustig en biedt spectaculaire uitzichten, ook lekker om onder de olijfbomen in een hangmat te liggen! "

"Na een heerlijke vakantie in 2007 wilden we hetzelfde weer opnieuw beleven. Aanvankelijk voor een week op de top van de heuvel. Het werden uiteindelijk 3 weken!"

"We hadden een fantastische kampeerplek voor onszelf op de heuvel met 360 graden uitzicht over de heuvels, middeleeuwse stadjes het Sibillini-gebergte en een stukje Adriatische zee. Waar vind je dit nog?"

Welke tentplaats kiezen?

Het camping veld van de kleine camping

Kampeerveld (1200m² - 7 tentplaatsen)

De 7 tentplaatsen op het kampeerveld zijn het meest geschikt voor gezinnen met kleine kinderen (door de grootte van de kampeervlakte, de grote trampoline, het gezamenlijke afdak en de diverse hangmatten aan de rand van het veld).
3 van deze tentplaatsen hebben stroomvoorziening. We raden je aan om ook een extra lange stroomkabel mee te nemen zodat je eventueel op een andere plaats op het veld ook stroom kan krijgen.
4 van deze plaatsen hebben een prachtig uitzicht richting de bergen.

Uitzicht op Kleine camping Villa Bussola vanaf de heuvel

De kampeerplaats met veel privacy op de rustieke camping

Tentplaats 12, halverwege

Tentplaatsen met meer privacy (3 tentplaatsen)

Er is een zeer grote tentplaats halverwege de heuvel: deze heeft een wat minder overweldigend uitzicht dan vanaf de top, maar geniet van heel veel privacy en bevindt zich midden in de natuur.
2 verdere tentplaatsen (met elektriciteit) bevinden zich aan de voet van de heuvel, niet ver van het kampeerveldje, vlakbij de schommels. De auto kan bij deze 2 plaatsen vlakbij de tent worden geparkeerd.

Tent op de Villa Bussola heuvel, de kleine camping met het mooiste uitzicht

Tentplaats 11, heuveltop

Kamperen boven op de heuvel (3 tentplaatsen)

Deze 3 tentplaatsen liggen op het hoogste punt van ons terrein en hebben een overweldigend uitzicht. De klim naar de top van de heuvel is vrij steil (het laatste stukje ca. 25°), vanaf de parkeerplaats is het hoogteverschil ca. 25m en de loopafstand 70m. Een klim van een paar minuten om daarna van een echt adembenemend uitzicht en veel privacy te kunnen genieten. De plaatsen kunnen niet met de auto worden bereikt (m.u.v. 4x4 en bij droog weer soms ook andere sterke auto's).

Let op!

Villa Bussola is geen glamping. Wij hebben geen groot zwembad (maar wel een fijn opzet zwembad van 5m x 3,6m), geen animatieteam, geen disco en geen oppasservice. Wat we wél bieden is:
- rust
- persoonlijke aandacht
- een zeer uitgebreide kennis over Le Marche en in het bijzonder onze direkte omgeving, Il Piceno. U krijgt bij reservering van minimaal een week een link naar een ruim 130 pagina's tellende door ons zelf gemaakte reisgids, boordevol tips en bezienswaardigheden.
- de mogelijkheid om samen met ons te genieten van een heerlijk en typisch Italiaanse maaltijd bij ons in de buurt of een van onze Italiaanse vriendinnen

- de kans om het Italiaanse leven in deze veelzijdige streek te ervaren.

Er is op het campingveld redelijk veel schaduw, al zal uw tent nooit de hele dag in de schaduw staan. De Eucalyptus bomen die we in 2008 geplant hebben zijn flink gegroeid en zorgen voor mooie schaduwplekken. Op de meer afgelegen plekken is minder schaduw, maar er zijn wel altijd bomen in de buurt waar u onder kunt zitten. Verder is er altijd schaduw te vinden om het campingveld heen, in de olijfboomgaard, in de hangmatten die tussen de olijfbomen hangen en om het huis. Op de camping staat ook een groot (4,5x4m) houten afdak voor algemeen gebruik.

Vouwwagens, kleine camper busjes / mini vans en kleine caravans (tot maximaal 6 meter) zijn uitsluitend in overleg in het voor- en naseizoen toegestaan.

Tentplaatsen voor trekkerstentjes

Er zijn ook een paar kleinere tentplaatsen (4m x 4m) die zeer geschikt zijn voor trekkers die een of twee nachten willen verblijven.

Er zijn 15 tentplaatsen, waarvan er maximaal 12 worden verhuurd.

Camping Key Europe Korting: geldig in de maanden april, mei en van 15 september tot 15 oktober.

Plattegrond camping

Afmetingen tentplaatsen:
C1:
9,5x8,5m
C2: 9x9m
C3 & C4: 11x7m
C5: 11x7,5m
C6: 9x9m
C7: 16x17x4m
C9 & C10 & C11: >100m2
C12: >130m2
C13: 4x4m
C14: 10x10x7m
C15: 10x7x4m

Geef een reactie