Tienerpagina

De Tienerpagina van Villa Bussola, Le Marche.
Als je bij ons op vakantie komt kun je van alles beleven en nieuwe mensen ontmoeten.

Benvenuti!

"Hoi!  Ik ben Shaila, ik woon hier sinds 2007,  ik was toen 3,5 jaar oud.

Ik spreek  vloeiend Italiaans, Nederlands en  Engels,  en ook een beetje Duits en Frans. Ik zit op een Italiaanse school en volg op dit moment de opleiding "Relazioni internazionali e marketing".  Na deze opleiding wil ik graag naar een Musical opleiding in Nederland.

Musicals zijn mijn lust en mijn leven, ik heb al veel musicals gezien, hier in Italië maar ook op Broadway in New York, in Londen en in Nederland. Ik heb met mijn groepje van de Musical school die ik volg hier in Italië, op Broadway masterclasses gevolgd bij "Steps on Broadway".

Ik heb 's zomers drie maanden vakantie. Heerlijk! Helaas hebben mijn ouders het dan zo druk dat het voor mij niet echt vakantie is, zoals jullie het waarschijnlijk kennen. Als wij met vakantie gaan, is het altijd buiten de Nederlandse schoolvakanties! Daarom vind ik het in de zomer altijd erg leuk om leeftijdsgenoten te ontmoeten! Er zijn in de loop der jaren heel veel goede vriendschappen ontstaan. En dat maakt dat de zomer en de andere vakantieperiodes voor mij heel erg speciaal zijn! 

Wie weet, worden wij ook vrienden!"

(Shaila is intussen volwassen en woont in Nederland, we hebben besloten om deze pagina's te laten bestaan i.v.m. de informatie die nog wel relevant is)

Wat kun je bij ons allemaal doen?

Ik woon met mijn ouders het hele jaar door in Villa Bussola. Ons huis met de camping ligt tussen de heuvels. Het is 1,5 km van het dorp Monsampolo del Tronto en 10km van het strand met de blauwe zee (met de nadruk op blauw, want ik was laatst in Nederland en de zee daar was bruin! 😉 ). Mijn favoriete stad in de omgeving is Ascoli Piceno en die is slechts 20 min. rijden bij ons vandaan.

 

Tieners bij Villa BussolaVaak verzamelen we (de 'jongeren', zoals ze ons noemen) 's avonds voor én na het eten bij de grote tafel naast het huis of bij het kinder-opzetbad om spelletjes te spelen. Dat kan van alles zijn: van een kaart- tot een denkspel, van een dobbelstenen- tot een raadspel. Ik heb een aantal gezelschapsspellen, maar als je een nieuw of een favoriete spel hebt, neem dat zeker mee! 

Meestal doen ook de kinderen met ons mee, maar naarmate de avond vordert, blijven wij over en dan wordt er regelmatig 'weerwolven' of een ander spannend spel gespeeld. Het is iedere keer lachen en gezellig! Maar om 23 uur moeten we wel stil zijn.

Tieners op de kleine camping. Gezelligheid en lol

Kleine camping Villa BussolaAls onze ouders dat toelaten bestellen we gezamenlijk pizza's en eten we met z'n allen aan een tafel bij het huis of ergens op de camping.

Het gebeurt ook wel eens dat we ons bij de beste IJssalon van de omgeving laten afzetten om daar de heerlijkste ijs-smaken te proeven!

Chillen in de hangmatten bij Villa BussolaChillen: daar houd ik van!

Gewoon op de zitzakken of in de hangmatten en mét de telefoon. Chatten, selfies maken, filmpjes kijken, muziek luisteren, een boek lezen, een drankje drinken, naar de lucht/sterren kijken... Dat kan allemaal!

Tiener strandpret bij Villa BussolaDe zee is heel dichtbij: overdag kun je heerlijk zwemmen, zonnen, lekker lunchen... maar 's avonds is het ook super cool. De boulevard van Porto d'Ascoli is mooi verlicht, in de strandtenten kun je ontzettend goed eten én er is ook vaak muziek. De boulevard loopt door tot San Benedetto met zijn avondmarkt, disco's en cafés. Regelmatig is er vuurwerk en een kermis!

Waterpretpark tienerpret bij Villa BussolaHet waterpretpark Onda Blu is nog geen half uurtje rijden bij ons vandaan en daar kun je veel plezier beleven: zachte glijbaan, kamikaze en crazy kamikaze (spannend!), golfslagbad, stroomversnelling, boa (slingerende glijbaan) en veel meer, ook voor kleine kinderen. Ik was er vorig jaar weer: zo cool!

Klimpark tienerpret bij Villa BussolaBen je sportief en avontuurlijk? Behalve fietsen, MTB, bergwandelen, zwemmen en hardlopen, kun je hier in de buurt ook allerlei andere leuke activiteiten uitoefenen. Bijvoorbeeld in het klimpark. Heerlijk in het bos tussen de bomen slingeren... een paar uurtjes 'Tarzan spelen', altijd leuk!

Paintbal tienerpret bij Villa BussolaBen je al 14 jaar oud? Als je dan ook van paintballen houdt, dan zit je hier goed. Er is hier vlakbij een Paintball Outdoor waar je een paar uur kunt schieten. Je moet dan wel met z'n 8 zijn, want dan heb je minstens twee teams van ieder 4 personen om mee te spelen! Dat kan geregeld worden, toch?
Paardrijden tieners Villa BussolaHeb je ooit in het buitenland paardgereden? Er zijn hier diverse maneges waar je in de natuur (bergen, heuvels of duinen) kunt paardrijden. Lijkt het je wat? Wij hebben verschillende adressen!
Paragliding Kleine camping Villa BussolaWeet je? In Le Marche hebben we een Paragliding School en een Vereniging voor Hangliding and Paragliding. Als je het durft kun je een Tandemsprong doen. Die ervaring wordt gelijk op video gezet als herinnering voor later!
Hou je van karten? Dan maak ik je nu blij, want sinds kort hebben we in Martinsicuro, een badplaats hier vlakbij, een indoor kartbaan!!! Je kunt er bijvoorbeeld 10 minuten lang rondjes rijden of meedoen aan een mini GP of aan een GP!
Verjaardag vieren op vakantie bij minicamping Villa BussolaAls je toevallig tijdens je vakantie bij ons jarig bent, dan kun je het ook hier vieren. Mijn moeder zorgt eventueel wel voor de taart en ik kan je de slingers lenen om de tent of het terras te versieren. Ik weet zeker dat je je dan echt jarig voelt en dat iedereen komt zingen. Ik houd wel van een feestje (en van gebak!) 😉

Dorpsfeesten vanuit minicamping Villa BussoalEn als jij ook van de feestjes bent, dan vind je het hier waarschijnlijk leuk tijdens de dorpsfeesten.

Er gebeurt namelijk altijd van alles, behalve eten en drinken zijn er soms theateruitvoeringen, mode shows, ballet voorstellingen en er wordt ook muziek gespeeld en gedanst. Aan het einde is er vaak vuurwerk!

La Quintana Ascoli Piceno vanuit minicamping Villa BussolaEen ding mag je niet missen als je de 1e week van juli of de 1zondag van augustus hier bent: La Quintana in Ascoli Piceno! De meest opwindende en authentieke middeleeuwse schouwspelen in de regio Marche. De optocht door het oude centrum is al een feest op zich, veel vrienden van mij lopen dan mee. Prachtig!

Tieners en kinderen bij minicamping Villa BussoalHulp gezocht! Regelmatig in de zomer organiseer ik een kinderfeestje voor de kleintjes waar de kinderen zich kunnen verkleden, knutselen, tekenen... Ik dans met ze en schmink ze en als ze dat leuk vinden, kunnen we ook een toneelstukje doen. Maar alleen is het een hele klus, dus als je het leuk vindt, kun je me altijd helpen!

Tieners op de trampoline bij Minicamping Villa BussolaDe trampoline op de camping is en blijft een trekpleister. Soms spreken we daar af en om de beurt springen we erop en maken we gekke foto's van elkaar. Altijd lachen!

Als het waait (en het kan hier soms wel lekker waaien!) kun je met de vlieger spelen.

Als je er een hebt, raad ik je aan om het mee te nemen! Maar je kunt het ook hier op het strand of in een winkel kopen.

Voetbal kijken bij Minicamping Villa BussolaEn voor de voetballiefhebbers: tijdens de EK en WK gaan we regelmatig in de bar of in het parkje in het dorp naar de voetbalwedstrijden kijken! Altijd gezellig tussen de Italianen en vaak ook spannend (zeker bij de finales). Soms blijven we daar ook gezellig met z'n allen eten. Ik ben geen voetbal fan, maar ik ben wel zowel voor Nederland als voor Italië!

vuurwerk bij Agriturismo Villa BussolaMaak jij graag foto's tijdens de vakantie? Wist je al dat we ieder jaar een fotowedstrijd organiseren?

Het gaat om 'het ultieme Villa Bussola vakantiegevoel' vast te leggen. Als het je lukt win je een weekendje voor twee personen bij ons! Doe je mee?

Recensies overgenomen uit ons gastenboek en Zoover:

  "Deze keer waren wij met familie en vrienden en ook zei waren diep onder de indruk van de omgeving .Maar vooral om de gastvrijheid van Peter en Vanessa en niet te vergeten Shaila ."

  "Voor ons geen drukke camping met veel lawaai...Voor ons is rust, verbinding, natuur en gezelligheid belangrijk. Peter, Vanessa en Shaila hebben dat in alle opzichten waar gemaakt."

  "Naast de omgeving, het landschap, het weer, de rust, het eten, de wijn en onze plaats op de camping, hebben we genoten van de gastvrijheid van Peter, Vanessa en Shaila."

Geef een reactie