Het Corona virus & Villa Bussola

Update 5 juni 2020

Toeristen weer van harte welkom!

Het gaat goed met de situatie in Italië, en zeker met Le Marche. Al dagen lang zijn er geen nieuwe besmettingen meer en daardoor behoord onze mooie streek tot de regio's met het minste kans op besmetting.

Vanaf 3 juni mag er weer vrij gereisd worden binnen Italië en zijn reizigers uit Schengen landen weer welkom. Villa Bussola is dan ook gewoon geopend vanaf deze datum. We zijn nog wel druk met de voorbereidingen en het implementeren van de maatregelen die we moeten treffen maar in principe is iedereen weer welkom bij ons.

Vanaf 15 juni trekt Nederland het negatief reisadvies in voor Schengen landen, wat betekend dat ook de Nederlandse regering groen licht geeft voor het reizen naar Italië, en dat is goed nieuws! We merken dat er weer reservering aanvragen binnen komen en er vrijwel geen annuleringen meer zijn.Dus wil je zeker zijn van een plekje bij ons, neem dan even contact op!

 

 

Update 20 mei 2020

Er is duidelijkheid!

Vanaf 3 juni gaan de grenzen voor toerisme van en naar Italië weer open en de sector maakt zich klaar om de toeristen op een goede, zo plezierig mogelijk en verantwoorde manier te ontvangen. De enige belangrijke regel is de zogenoemde "1 meter regel". Geen algemene maskerplicht dus, behalve op plekken waar je niet aan die 1 meter afstand houden kunt voldoen. In winkels en in het openbaar vervoer  is een masker wel verplicht, we raden je aan om er in ieder geval wel altijd een bij je te hebben.

Veiligheid voorop, op de voet gevolgd door vakantie plezier!

Mijd het massatoerisme en kom naar het nog veelal onontdekte (en dunbevolkte) uiterste zuiden van Le Marche, op de grens met Abruzzo en dichtbij rustige uitgestrekte zandstranden waar strandpaviljoens afgewisseld worden door grote stukken "vrij" strand. Waar de dorpjes klein en rustig zijn, waar Gastvrijheid nog met een hoofdletter wordt geschreven en waar cultuur &  natuur een hoofdrol spelen! In de 3 nationale parken in onze directe omgeving bijvoorbeeld, zijn er tientallen paden waar je nog steeds uren kunt wandelen zonder dat je andere (of maar enkele) mensen tegenkomt!

Stadjes, dorpen, stranden

Alles is weer open, de winkels, markten, barretjes, restaurants (zei het alleen op reservering, een service die we altijd al verleenden aan onze gasten) en de terrassen.  In Ascoli Piceno bijvoorbeeld, worden de ruimtes voor terrassen vergroot zodat er toch hetzelfde aantal mensen kunnen zitten bij de horecagelegenheden, maar dan op gepaste afstand. Op de stranden wordt rekening gehouden met afstand tussen parasols en dergelijke, maar verder dan dat lijkt het niet te gaan. Onze strandtent heeft bijvoorbeeld bediening op het strand zodat je niet aan de bar in de rij hoeft te staan voor je drankje! Verder wordt er vooral een beroep gedaan op een ieders eigen verantwoordelijkheidsgevoel. Ook de barretjes van Monsampolo zijn weer open, wandel in een kwartiertje naar het dorp en geniet op de terrassen van een heerlijk wijntje!

Verdere versoepelingen

Het doel van de Italiaanse regering is om zo snel mogelijk, op een verantwoorde manier terug te keren naar een normale situatie. Dus als de mogelijkheid zich voordoet zullen de bestaande regelingen aangepast worden. Alles wat hier beschreven wordt is dus een momentopname en aan verandering onderhevig.

De regels (op dit moment)

De regels en voorwaarden om als toeristisch bedrijf te kunnen draaien dit seizoen zijn intussen bekend. We zullen jullie de precieze details besparen maar in grote lijnen komt het op het volgende neer:

 • In het algemeen:
  • 1 meter afstand van elkaar in acht nemen
  • Duidelijke signalering in en om het huis wat betreft hygiene voorschriften
  • Geen maskertjes plicht, behalve op plekken waar je de 1 meter regel niet kunt handhaven (dus geen plicht op de camping, om het huis, op straat, op het strand, etc.)
  • Het gebruik van het (opzet) zwembad en de ligbedjes is onderhevig aan bepaalde regels
  • Voldoende hand sanitizer en dergelijke aanwezig, vooral op plekken waar objecten zijn die door meerdere personen gebruikt worden
   • Wat betreft de appartementen en B&B
    • Bij gebruik van gemeenschappelijk ruimtes (trap, gang, terras, etc.) 1 meter regel in acht nemen
    • De manier waarop het ontbijt wordt aangeboden zal worden aangepast maar blijft qua inhoud hetzelfde
    • Voldoende hand sanitizer en dergelijke aanwezig op strategische plekken
   • Wat betreft de camping:
    • Bij gebruik van gemeenschappelijk ruimtes (sanitair, koelkasten gebouwtje, wasbakken, etc.) 1 meter regel in acht nemen
    • Meerdere keren ontsmetten van de voorzieningen
    • Regulering van het gebruik van de sanitaire voorzieningen
    • Voldoende hand sanitizer en dergelijke aanwezig op strategische plekken

Eigen verantwoordelijkheidsgevoel

Met een beetje gezond verstand en (eigen) verantwoordelijkheidsgevoel van ons, en van onze gasten zijn we er van overtuigd dat Villa Bussola, zelfs in dit moeilijke jaar,  voor een onvergetelijke vakantie gaat zorgen!

Twijfel...

Heb je twijfels? Wil je graag meer weten? Neem dan gerust contact met ons op via het info formulier!

Update 19 mei 2020

Italië (en de rest van Europa) ontwaakt langzaam uit een nare droom. Het land komt weer tot leven, het normale leven glinstert aan de horizon en ook de grenzen gaan binnenkort weer open. Helemaal normaal zal het voorlopig nog niet zijn maar we hebben goede moed en zijn optimistisch, alles hangt af van de ontwikkelingen van het virus en het verantwoordelijkheidsgevoel van de Italianen en de buurlanden. Wij zijn druk bezig met het uitzoeken aan welke voorwaarden we moeten en kunnen voldoen om onze geliefde gasten te kunnen ontvangen in de komende maanden. We hebben veel annuleringen moeten verwerken en hebben dus nog redelijk wat plek voor deze zomer dus heb je zin om te komen? Vertrouw dan op ons verantwoordelijkheidsgevoel en op dat van jezelf en samen zorgen we voor een onvergetelijke vakantie op een van de mooiste plekjes van Italië, Het uiterste zuiden van Le Marche, dicht bij zee, dicht bij de bergen en omgeven door het schitterende heuvellandschap dat bezaaid is met middeleeuwse dorpjes en stadjes. Kijk eens rond op onze website waar veel te ontdekken valt over ons en onze omgeving en hopelijk kunnen we elkaar deze zomer beter leren kennen!

Corona Update 29 maart 2020

Wat een onwerkelijke tijd maken we mee de afgelopen weken! De hele wereld is in de ban van dit verschrikkelijke virus en Italië lijdt al weken hieronder met ontzettend veel besmettingen en ongelooflijk veel doden. We voelen ons ontzettend machteloos en droevig om alles wat nu wereldwijd gaande is.

Gelukkig zijn wij als gezin (en ook onze families) allemaal gezond.  Al weken lang mogen we geen contact hebben met anderen, beperken we ons tot eens per week boodschappen doen, dragen dan ook handschoenen en mondkapjes en houden we veilig afstand van iedereen.  Shaila krijgt les online en haar sociale leven speelt zich nu volledig af via social media. Ons geluk is dat we een groot stuk grond hebben waar we eindeloos kunnen wandelen, genoeg werkzaamheden buiten (en binnen) hebben en sowieso altijd wel bezig kunnen zijn. Afleiding heet dat, want dat zoek je als je je in zo'n situatie bevindt.

Het leven bij Villa Bussola gaat door, maar niet zonder problemen. Sinds het virus zijn intrede in Italië heeft gedaan, zijn er geen boekingen meer binnen gekomen. Na een poosje begonnen ook de eerste annuleringen te arriveren. En toen besloot de regering een totale lock down in te stellen waarbij niemand meer het land in en uit mag. De annuleringen komen nu dagelijks binnen. Wat betekent dit voor ons? Geen boekingen is ook geen inkomsten. Maar de vaste lasten moeten wel betaald worden. De staat helpt een beetje, maar dat is nog lang niet voldoende om ons bedrijf in leven te houden, want hoe lang zal dit gaan duren?

Wij zijn sinds het begin positief, we gaan er vanuit dat we deze zomer weer normaal zullen draaien, dat we iedereen weer met open armen kunnen verwelkomen, dat we al onze gasten weer kunnen enthousiasmeren over al het moois dat we om ons heen hebben en dat we 's avonds met z'n allen gezellig aan de lange houten tafel buiten een glas wijn kunnen drinken en weer mooie gesprekken kunnen hebben over het leven en onze verschillende ervaringen. Ja, hier gaan wij vanuit!

Toch maken we ons wel veel zorgen en zien en horen om ons heen veel bedrijven die nu al failliet gaan en de sleutels hebben ingeleverd. Dat willen we niet! Dagelijks krijgen we de vraag van vrienden, kennissen, familie en gasten hoe ze ons kunnen helpen. Tja, wat zeg je dan? Hier zijn een paar manieren die we bedacht hebben om ons te kunnen helpen:

 • Boek je vakantie bij ons, want de annuleringsvoorwaarden zijn vanaf nu sterk aangepast.
 • Vanaf nu kun je bij ons een Villa Bussola Voucher kopen of zelfs een Donatie doen.
 • Wat dacht je van je eigen olijfboom adopteren? Je mag dan je eigen boom zelf uitkiezen, van een naam voorzien en je verzekert jezelf van heerlijke, puur natuur, Villa Bussola Extra Vergine Olijfolie!
 • De heerlijke Italiaanse recepten die Vanessa in haar twee kookboekjes heeft gebundeld zijn nu nog steeds te koop en de derde is in de maak. Reserveer alvast je exemplaar!
 • Wil je iets doneren, via deze pagina kun je een donatie doen aan Villa Bussola. we zullen je eeuwig dankbaar zijn!

De lente heeft inmiddels haar intrede gedaan, dus gaan wij - met veel optimisme en zin om verder te gaan - alles buiten voorbereiden om jullie hier weer gezellig te kunnen ontvangen.

Onze zonnige groeten, alvast hartelijke bedankt en voor nu roepen we hard 'Blijf gezond, blijf binnen en blijf positief!'

Peter, Vanessa en Shaila

Voucher

Koop hier een Voucher voor jezelf (of om als cadeau te geven) voor een verblijf bij Villa Bussola!

Lees meer!

Kookboekje

Bestel hier een van de digitale uitgaves van de door Vanessa geschreven kookboekjes of Reserveer alvast het nieuwe derde kookboekje vol (h)eerlijke recepten dat nu in de maak is!

Lees meer!

Adopteer een Olijfboom

Door een olijfboom te adopteren steun je niet alleen Villa Bussola maar verzeker je jezelf ook van een voorraadje heerlijke "Olio Extra Vergine d'Oliva"

Lees meer!

Donatie

Wil je ons vrijblijvend steunen dan kun je ook een donatie doen. We zullen je eeuwig dankbaar blijven!

Lees meer!