Nieuwsbrief Villa Bussola december 2020

Nieuwsbrief seizoen 2020

2020, een jaar dat we niet snel gaan vergeten!

Het virus Covid-19 “Corona” raakt vrijwel iedereen op de wereld. Gelukkig zijn wij en onze families gezond, maar zolang er geen vaccin is, zullen we met z’n allen alert moeten blijven.

Voorzichtig

Als we met een woord het jaar 2020 moeten beschrijven is het wel het woord ‘voorzichtig’.
We moesten voorzichtig zijn met onze sociale contacten, voorzichtig zijn met onze uitgaven en investeringen, voorzichtig zijn met het benaderen van onze gasten en leveranciers, voorzichtig zijn met het uiten van onze meningen en voorspellingen over Corona en voorzichtig zijn met ons toekomstbeeld. Want ja, een ding hebben we met z’n allen zeker geleerd: niets staat vast, niets is zeker.
Gelukkig hebben we ons niet te lang door de negatieve berichten en omstandigheden laten beïnvloeden en zijn we snel in actie gekomen. En jullie, lieve vrienden, gasten en familie, hebben ons ontzettend gesteund hierin.
In 2020 hebben jullie de helft van onze olijfbomen geadopteerd! Jullie hebben ons ook enorm verrast met de donaties en de vouchers die aangeschaft zijn én met de koop van Vanessa’s digitale kookboekjes!
We hebben ons hierdoor niet alleen gevoeld. Hiervoor nogmaals GRAZIE DI CUORE!

Terugblik op het seizoen

De maanden maart tot en met juni zijn erg zwaar geweest. Totale lockdown. In plaats van reserveringen voor het seizoen, stroomden er alleen annuleringen binnen. Onze zorgen groeiden met de dag, vooral omdat de Italiaanse overheid nog geen duidelijke beslissingen had genomen. Grote vraagtekens spookten door onze hoofden: ‘kunnen we dit jaar nog open? zo ja, hoe? is open gaan nog rendabel? zullen er nog toeristen komen? stel dat iemand van ons of onze gasten ziek wordt, etc., etc.’

Toen alle informatie met betrekking tot de veiligheids- en hygiëne maatregelen eindelijk bekend werden, hebben we met volle moed alles in orde gemaakt en onze deuren geopend!
Op 1 juli kwamen heel voorzichtig de eerste gasten op de camping, zo nu en dan een enkel gezin of stel. Pas eind juli begon het wat drukker te worden.
De maand augustus was een continue komen en gaan van gasten, geen ‘volle bak’, maar veel dagjes mensen, verrassend veel Italianen, die ontzettend enthousiast waren over het concept en de filosofie achter onze minicamping.

In September leek het alsof mensen wat meer vertrouwen in de veranderende situatie begonnen te krijgen en werden we verrast door langblijvende terugkerende gasten. Wat was dat fijn en gezellig!
Het waren ook dit jaar mooie bijzondere internationale ontmoetingen!
De eerste weken van oktober was de camping nog goed bezet met een prettig ongedwongen sfeer en bijna dagelijks een sfeervol kampvuur naast het huis.
Door de opnieuw slecht wordende situatie in heel Europa werd de olijvenoogst in oktober een bijzondere tijd: onze ‘plukploegen’ moesten zich laten testen voordat ze Italië mochten binnenkomen en dat leverde een aantal spannende momenten op. Gelukkig is alles goed gekomen en hebben we – in alle veiligheid - onder de zon alle olijfbomen kunnen oogsten en ‘s avonds gezellig om het vuur gegeten en gezeten.

Veiligheid voorop

Terugkijkend naar het seizoen zijn we erg blij dat we doorgezet hebben. Dat we soms streng moesten optreden om (in het belang van iedereen) de anti-Corona maatregelen te laten gelden, zijn we regelmatig voor bedankt. Hoe moeilijk het ook voor ons was (mondkapjes, ontsmettingszeep, ontsmettingsgel, extra schoonmaken, geen handen schudden, een meter afstand houden, steeds op de hoogte zijn van alle nieuwe regelingen, etc.), is het ons gelukt om Corona buiten Villa Bussola te houden! En het mooiste compliment dat we steeds kregen was: ‘we hebben ons hier heel erg veilig gevoeld, veiliger dan in ons eigen land!’. Daar zijn we best trots op!

En nu is het december en hebben we alweer 3 weken lockdown achter de rug en gaan we de feestdagen in ‘eenzaamheid’ doorbrengen (lang leven het videobellen!). Het blijft een rare en onzekere situatie, maar heel voorzichtig maken we toch alweer plannen voor het nieuwe jaar.

 

Selectie van Google reviews 2020

 • Een prachtige plek, tussen de zee en de bergen. Goede uitvalsbasis voor het bezoeken van de diverse leuke stadjes in de buurt. Wij hadden een B&B kamer, die was superschoon... lees meer

  Marc van Rongen Avatar Marc van Rongen
  22 september 2023

  Wat een heerlijke vakantie hebben wij gehad bij Vanessa en Peter. Van plan om 3 dagen te blijven...het werden 2 weken en het is dat we verder moesten anders zaten... lees meer

  Nanja Vrielink Avatar Nanja Vrielink
  27 december 2022

  Wat een prima camping! Heerlijk tentveld zonder auto’s en campers. Vanessa en Peter zijn fijne mensen!

  Petra Sleutelberg Avatar Petra Sleutelberg
  2 juni 2024
 • Een heerlijke plek in een prachtig stukje Italië, een fijne kleine camping. De eigenaren geven je een fijn thuis gevoel, onder het genot van een heerlijke wijn. sanitair en de gehele... lees meer

  Teun Mooij Avatar Teun Mooij
  16 september 2019

  Al sinds 2007 toen ze nèt geopend waren hebben wij Villa Bussola, Peter, Vanessa en Shaila in ons hart gesloten… Vaak meerdere keren per jaar heerlijke vakanties gehad en zelfs... lees meer

  Wil en Gerwine Avatar Wil en Gerwine
  24 augustus 2021

  Heerlijke overnachting gehad op de camping. We werden erg gastvrij ontvangen, door Vanessa, Peter en de lieve labradoodle Bowie. Ruime plaatsen tussen de olijfbomen en een super uitzicht. Mooi schoon... lees meer

  Esther Boer Avatar Esther Boer
  24 april 2024

2021

Ook in het nieuwe jaar gaan we zorgen dat we aan alle noodzakelijke regels voldoen. Dit om onze maar ook jullie veiligheid te kunnen waarborgen. Als je twijfelt of vragen hebt over een verblijf bij ons en alles rondom Corona, neem gerust contact met ons op. Wij gaan in ieder geval weer met volle moed en een grote dosis enthousiasme het nieuwe jaar tegemoet.
Hopelijk zien we jullie dan ook weer hier.

Wil je zeker zijn van je favoriete accommodatie bij Villa Bussola? Maak op tijd je vakantie plannen (de boekingen voor 2021 komen namelijk al binnen) reserveer nu je verblijf en geef je voorkeur aan.

Voorjaar 2021 - Aanbieding verblijf in de Villa
April en Mei 2021, 200 euro p.p. per week voor logies, dagelijks ontbijtbuffet en één Italiaanse borrel én diner bij aankomst.

Aanbieding verblijf op de Camping
April, Mei, Juni en September, Oktober: boek een verblijf van minimaal 2 weken bij ons en krijg 2 dagen gratis + ontbijt voor 2 personen op de eerste ochtend.

Vouchers inwisselen en Vakanties plannen
Als je een Villa Bussola voucher hebt, mag je deze alvast inwisselen en je vakantiedata aan ons doorgeven.

Annuleringsvoorwaarden
Ook voor 2021 zullen we afwijkende annuleringsvoorwaarden hanteren: Neem contact met ons op over de nu geldende regels.

Foto impressie seizoen 2020

(klik op een thumbnail om de viewer te openen)

Lieve gasten, vrienden, familie en kennissen.

Wij wensen jullie allemaal gezellige feestdagen en een gezond en zorgeloos 2021 toe.
Graag tot snel ziens!
Peter, Vanessa en Shaila (en Bowie)

Geplaatst in Nieuws, Nieuwsbrieven Villa Bussola.
Peter van Diessen

Peter van Diessen

Hoi, mijn naam is Peter. Ik ben jullie gastheer. Samen met Vanessa heb ik in 2007 Villa Bussola opgezet.

Geef een reactie