Nieuwsbrief mei 2005

Nieuwsbrief mei 2005

Het is een spannend jaar voor ons gezinnetje! We gaan verhuizen naar Italië!

We liepen al jaren rond met een droom: ons stressvolle stadsleven verruilen voor een minder gejaagd leven en het liefst ergens onder de warme zon, midden in de natuur, met voldoende vrijheid en in een mooie omgeving.
Naarmate de tijd verstreek, begon die droom steeds meer te veranderen in een plan dat ook daadwerkelijk haalbaar leek. Na avonden filosoferen, discussiëren, rekenen en “surfen” konden we maar een conclusie trekken: DOEN!
We gaan het plan uitvoeren in de Italiaanse “regione Le Marche”, een streek die door de Italianen “het best bewaarde geheim van Italië” en “Italië in één regio” wordt genoemd. Een streek die aan een kant wordt begrenst door de Adriatische zee en aan de andere kant door de Appenijnen en het Sibillini-gebergte. Wat tourisme betreft is Le Marche erg in opmars en toch nog steeds vrijwel ongerept.
De mensen zijn hier erg open, vriendelijk en gastvrij.

De eerste stap is gezet, ons huis in Scheveningen is verkocht! De tweede stap hebben we begin deze maand genomen: we zijn naar Italië gegaan om de eerste zaken daar te regelen, zoals een Codice Fiscale en een bankrekening.

Verder hadden we in het zuiden van Le Marche afgesproken met een drietal makelaars. We hebben in vier dagen tijd een flink aantal huizen bezocht, maar zonder het gevoel te krijgen van “Yes! Dit is het”.
Het ene huis te klein, het volgende te weinig grond, dan weer te ver van de bewoonde wereld, of heel slecht bereikbaar… De moed begon al wat te zakken, maar het laatste huis overtrof onze verwachtingen. We waren op slag verliefd!
HET HUIS
De voorlaatste dag van onze zoektocht hebben we het huis bezocht dat al enige tijd boven aan ons lijstje stond. Het voldoet aan alle eisen die we van tevoren gesteld hadden! Zelfs toen we de volgende dag voor de tweede keer erheen gingen (en dan zonder makelaar en geometra cq landmeter) voelde het perfect aan! We hebben de omgeving verkend, het huis en het land dat erbij hoort wat grondiger bekeken, de buren gesproken, de dorpjes bezocht, etc.

Dit is ons droomhuis! Dus we gaan ervoor! We gaan een bod doen en we proberen alle papieren op tijd rond te krijgen en zoals het op z’n Italiaans altijd gaat: met veel bureaucratie en vooral heel veel geduld.

Het wordt dus een spannende maand! Wij houden jullie natuurlijk op de hoogte van onze avonturen d.m.v. het volgende nieuwsbrief.

Alla prossima!
Peter, Vanessa e Shaila

Geplaatst in Nieuwsbrieven Villa Bussola.
Peter van Diessen

Peter van Diessen

Hoi, mijn naam is Peter. Ik ben jullie gastheer. Samen met Vanessa heb ik in 2007 Villa Bussola opgezet.

Geef een reactie