Nieuwsbrief juli 2005

Nieuwsbrief – juli 2005

Vakantie!

Het is zomer, de temperatuur is aangenaam, de zon schijnt volop en we kunnen de badpakken en zonnebrandcrème weer tevoorschijn halen, de tuinstoelen staan iedere dag klaar en de maaltijden worden vaak buiten genuttigd! Heerlijk, het is zomer, het is vakantietijd!

Terwijl we naar ons werk rijden, lijkt het alsof iedereen om ons heen op vakantie gaat… Is het toeval? Valt het ons nu meer op? Het lijk wel of iedereen dit jaar naar Italië gaat!!!!

Wij vinden het super dat steeds meer mensen op vakantie gaan naar Italië en in het bijzonder naar Le Marche, we hopen dat ze terugkomen met fantastische verhalen en zo anderen aansteken met het Italië-virus. We luisteren met plezier naar alle enthousiaste verhalen en noteren tussendoor alle waardevolle tips die later nog van pas kunnen komen.
Diep in ons hart zijn we een beetje jaloers en zouden het liefst morgen al vertrekken!

Wat hebben we genoten van de verhalen van Frans (de vader van Peter) en Henny die een hele rondreis hebben gemaakt (Torino – Firenze – Roma – Napoli – Ascoli Piceno – Verona)… toen zij ons belden dat ze voor ons (hopelijk) toekomstige huis stonden, hadden we het liefst daar willen zijn om ze rond te leiden! Fantastisch om recente foto’s van het huis te zien en vooral te horen dat ook zij erg enthousiast zijn over onze keuze!

Op dit moment kunnen we nog niet naar Italië. We wachten tot we zeker zijn dat de koop van het huis doorgaat (of niet doorgaat… maar daar gaan we niet vanuit). Wat de financiering betreft ziet het er goed uit: volgens onze contactpersoon bij de Italiaanse bank is de hypotheek op een aantal formaliteiten na rond. Het zijn voor ons echter prijzige (en tijdrovende) formaliteiten want we moeten een flink aantal papieren laten vertalen (beëdigd) en door het consulaat laten legaliseren.

We sparen al onze vakantiedagen op om ergens eind augustus / begin september eindelijk naar onze – met olijfbomen omzoomde – groene heuvel te rijden, want dan begint het werk pas… we moeten bijvoorbeeld een betrouwbare en goede aannemer vinden, heel belangrijk en niet eenvoudig! Voorlopig is het nog niet zo ver, want niet alleen onze vrienden, familie, kennissen en collega’s gaan met vakantie, ook heel Italië is nu de koffers aan het pakken en dat betekent dat de rood-wit-groene laars pas 1 september weer volledig terug aan het werk zal zijn!
Ook Shaila is heel erg bezig met ons naderende vertrek naar Italië. Als ze met haar puzzels of knuffels aan het spelen is, vraagt ze regelmatig “baby ook mee Italië? Puzzel ook mee? Papa ook mee? Mama ook mee Italië?”. Als we aan haar vragen wat we gaan doen in Italië, zegt ze “huisje kopen, papa mee, mama mee… Shaila ook mee….nonna, nonno (oma, opa) toe”. Erg vertederend!
Voorlopig genieten we van de mooie dagen die Nederland ons dit jaar te bieden heeft en volgen met plezier de vorderingen van onze vrienden Ilse en Coen en hun dochters Juliette en Frédérique, die in Frankrijk een huis hebben gekocht, waar ze binnenkort hun droom gaan waarmaken. We proberen ze te helpen waar nodig en krijgen daarbij ook veel tips die ons van pas kunnen komen bij onze toekomstige verhuizing…
De resterende vrije tijd brengen we door met bellen naar de makelaar (ja ja, dat doen we nog steeds!), al onze vrienden en familie te bezoeken, alvast “things to do”-lijstjes te maken en vooral rustig te blijven en nog zoveel mogelijk te genieten van ons leven hier.

Buone ferie a tutti! Fijne vakantie allemaal!

Peter, Vanessa en Shaila

Geplaatst in Nieuwsbrieven Villa Bussola.
Peter van Diessen

Peter van Diessen

Hoi, mijn naam is Peter. Ik ben jullie gastheer. Samen met Vanessa heb ik in 2007 Villa Bussola opgezet.

Geef een reactie