Nieuwsbrief einde seizoen 2019

2019 – 13e Seizoen

Il tempo vola quando ci si diverte! Time flies when you’re having fun!


Seizoen 2019 is officieel voorbij, het dertiende alweer. Het is waar dat de tijd voorbij vliegt als je plezier maakt en de dingen doet die je leuk vindt. En plezier maken wij zeker met onze gasten! Jaar in jaar uit is het een waar genot om ieder seizoen weer nieuwe en bekende gezichten te zien en ze met een tevreden gevoel weer richting huis te zien gaan. Daar doen wij het voor.


Ook dit was weer een onvergetelijk jaar. Ondanks de gezondheidsprobleempjes en perikelen (ook wij worden een dagje ouder!) is het een geslaagd gezellig 2019 geweest, boordevol gezellige avonden, mooie ontmoetingen, goede gesprekken en emotionele vertrekmomenten.

De jaarlijkse kinder Kleurplaat Wedstrijd

Zoals ieder jaar maken we in deze periode de winnaar van de kleurplaten wedstrijd bekend. Dit jaar is dat de 11 jarige Florenz geworden, die zo zijn best heeft gedaan en deze kleurrijke tekening heeft ingeleverd!

Florenz heeft zijn prijs intussen ontvangen en heeft aangegeven er super blij mee te zijn!

Wie zal volgend jaar winnen?

Foto Wedstrijd – Je bent nog op tijd!!!

Je bent nog op tijd! Eind december zullen we de winnaar van de fotowedstrijd van dit jaar bekend maken. Je kunt een verzorgd weekend voor twee personen bij Villa Bussola winnen! Stuur nu nog je foto’s (via wetransfer.com) in hoge resolutie naar ons toe en doe mee aan de wedstrijd. Wie weet, word jij binnenkort door ons verwend!

LAST MINUTE – December 2019 Het jaar is nog niet voorbij. Kerst en Oud&Nieuw staan voor de deur. Heb je nog geen plannen voor deze periode? Wij wel! Kom en beleef ze samen met ons!  

TWAALF EN HALF JARIG JUBILEUM AGRITURISMO VILLA BUSSOLA!!!!!

1 januari 2020 wordt voor ons geen “gewone” nieuwjaarsdag! Op 1 juli 2007 openden we in Monsampolo del Tronto de deuren van Villa Bussola en nieuwjaarsdag 2020 is dus ook de dag dat Villa Bussola officieel twaalf en half jaar bestaat, en daar zijn we best wel trots op. 

En dan nu door naar het volgende seizoen,

Hier alvast een overzicht met de activiteiten van komend jaar:

Valentijns Weekend 14 tot 17 februari: 

Een verwen weekend voor iedereen die van elkaar houdt!

Carnaval! Beleef dit feest eens op z’n Italiaans:

23 februari in Ascoli Piceno en 21 en 25 februari in Offida. Wij nemen je graag mee!

Voorjaarsvakantie, 15 februari tot 1 maart:  

Wat dacht je van een weekje Villa Bussola in de voorjaarsvakantie? Stel je week rustig samen met bijvoorbeeld een wandeling op het strand op zoek naar schelpen en drijfhout, een dag naar de sneeuw om te sleeën/skiën/snowboarden (bovenstaande foto is gemaakt op nog geen 25km bij ons vandaan, vlak bij Ascoli Piceno) vervolgd door een heerlijke warme chocolademelk, een dag lekker luieren en spelletjes spelen of een boek lezen, een paar mooie interessante middeleeuwse dorpen bezoeken en heerlijk eten in betaalbare restaurants en ‘s avonds met een glas lekkers rondom de vuur korf. Alles kan, niets hoeft!

Pasen -12-13 april:

Een week of weekend onder de eerste warme Italiaanse zonnestralen. Met Pasen gaan alle strandtenten weer open, het leven aan zee begint weer op te bloeien, de visrestaurants raken weer vol en de stranden zijn weer klaar voor de toeristen en zee liefhebbers. En niet te vergeten de gezellige paasmarktjes! ‘s Avonds staat er altijd een glas heerlijke wijn (of liever koffie of thee?) voor je klaar!

Cursus Italiaans,  April en Mei:

Ben je een cursus Italiaans aan het volgen maar heb je nog moeite met de conversatie? Vanessa helpt je graag met het zelfvertrouwen door middel van deze conversatie cursus. 

VOOR WIE: De Conversatie cursus Italiaans is bedoeld voor iedereen die graag de Italiaanse taal wil leren (en durven) spreken.

NIVEAU: Om de lessen te kunnen volgen is minstens een basiskennis van de Italiaanse taal vereist (de cursist dient ten minste 1 jaar Italiaanse cursus te hebben afgerond). De cursus bevat een midden/half gevorderd/gevorderd niveau.

WAAROM in ITALIË: Een vreemde taal leer je het beste in het land zelf, dat is bewezen! Italiaans leren in Italië betekent ook een kennismaking met de cultuur en gewoonten. Tijdens deze cursus zult u veel te maken krijgen met de dagelijkse bezigheden in de Italiaanse samenleving. U zult steeds geprikkeld worden om uw woordenschat te vergroten en om uw vaardigheden (spreek/luister/uitspraak) te verbeteren om te kunnen communiceren. Dat is de belangrijkste stap om vervolgens zelfstandig verder te kunnen. Hierdoor zult u ontdekken dat Italianen het erg waarderen dat u moeite doet om hun taal te spreken, nieuwe deuren zullen voor u open gaan!!!

Meivakantie, 18 april tot 10 mei:

Met de jaarlijkse gezellige BBQ’s en PicNics, de spelletjes aan de lange tafel, de uitstapjes, het kampvuur met marshmallows (de Italiaanse dan!), de spontane wandelingen. De meivakantie is altijd verrassend! 

Zomer! juni, juli, augustus en september:

Het hele seizoen gezellige avonden samen: diners op locatie (op het terras bij Cinzia, op een Trabocco oftewel een houten vis stellage op zee, aan de lange tafels tijdens een van de dorpsfeesten), wijnproeverijen met uitgebreide uitleg van Peter, pasta avonden voor iedereen of de spontane pizza-avonden!

Bij ons kun je altijd terecht voor alle informatie over de interessante dorpen om ons heen, de culturele en traditionele dorpsfeesten, de indrukwekkende bergtochten, de natuur wandelingen, de mooie stranden, de goede restaurants, de mooie wijnhuizen en de beste lokale winkeltjes.

En niet te vergeten de gezellige avonden samen aan de lange tafel naast de villa (met spelende kinderen, goede gesprekken, samen een hapje eten, de ervaringen van de dag doornemen, de plannen voor de dag erna maken…)

De Olijvenoogst, de hele maand oktober: 

Wil je het hele proces van olijf tot Extra Vergine olijfolie een keer meemaken? Wil je het buiten leven en werken ervaren? Wil je team builden met je collega’s, vrienden of familieleden? De olijvenoogst is een periode waarin je volledig op gaat in het buitenleven. Het contact met de natuur, het werken in de openlucht, dagelijks het weer, het uitzicht en de kleuren om je heen zien veranderen, al je spieren gebruiken en voelen om vervolgens gezamenlijk voor een doel te werken: de heerlijke extra vergine olijfolie! Het opnieuw leren waarderen van fysieke arbeid met een beloning die tastbaar is! Het is een bijzondere ervaring die verslavend kan werken (er zijn intussen meerdere groepjes die bijna jaarlijks terug komen om te helpen.)

de Herfstvakantie, 10 tot 25 oktober: 

De warme zonnestralen en het nog aangename zeewater zullen je verrassen. Kastanjes, kampvuur, nieuwe wijn, olijvenoogst, rustige dorpjes, vrijwel geen toeristen… De Italiaanse Rust.

de December Feestdagen:

Kerst en Oud&Nieuw de gezellige kerstmarktjes, de schaatsbaantjes, de feestelijk verlichte dorpjes, de gezellige sfeer op de pleinen, de knusse barretjes, de indrukwekkende levende kerstdorpen, de versierde kerststalletjes en prachtige kerstbomen. Samen nemen we je graag mee in de Italiaanse familiefeesten, met heerlijke gerechten, lang (na)tafelen, gezellige wandelingen en al het moois dat de decembermaand met zich meebrengt. 

Lang Verblijf bij Villa Bussola

Verlang je naar een langere vakantie? Heb je je ooit afgevraagd hoe het is om een tijdje in het buitenland te wonen? Zou je je onder willen dompelen in het Italiaanse, dagelijkse leven en de Italiaanse taal (beter) willen leren spreken? Ben je van plan om ooit in Italië te komen wonen, maar wil je eens ‘proefdraaien’? Dat kan! Je kunt in een van onze appartementen verblijven. Wij bieden speciale lagere prijzen voor verblijven van minimaal 4 weken in de periode december tot en met april.

Iedereen bedankt voor weer een fantastisch Villa Bussola jaar! 

Wij danken iedereen die ons (weer) bezocht heeft, voor de mooie momenten samen, voor de gezellige avonden en gesprekken, jullie hulp en steun, jullie vriendschap en vooral jullie tevreden mooie glimlachen (soms met een traantje) bij vertrek. Seizoen 2019 is alweer een prachtige geweest!

A presto cari amici!

Vanessa, Peter & Shaila

Geplaatst in Nieuws, Nieuwsbrieven Villa Bussola.
Peter van Diessen

Peter van Diessen

Hoi, mijn naam is Peter. Ik ben jullie gastheer. Samen met Vanessa heb ik in 2007 Villa Bussola opgezet.

Geef een reactie