Nieuwsbrief augustus 2005

Nieuwsbrief – augustus 2005

DOMANI O DOPODOMANI

We hebben de afgelopen weken regelmatig en met gemengde gevoelens naar “een plek onder de zon”, “het roer om” en “bouw je droom” gekeken. In deze Tv-programma’s worden de avonturen gevolgd van Engelsen die op zoek gaan naar een huis in het buitenland en daar een totaal nieuw leven willen opbouwen. We herkennen natuurlijk veel van de hobbels die je tegenkomt bij het kopen van een huis in Italië! Een gevoel van herkenning hebben we ook wat betreft het toenemende aantal mensen dat onze liefde voor Le Marche deelt én inziet dat dit de volgende “place to be” is in Italië. Een gevoel van haast bekruipt ons, we willen weg, we willen beginnen, we zijn er klaar voor!!!

Donderdagavond 4 augustus gaat de telefoon, verbazing alom, het blijkt de eerste keer te zijn dat Gildo, onze Italiaanse makelaar, ONS belt…!
Onze makelaar is terug van vakantie en neemt het heft weer in eigen handen: het is afgelopen met de rechtstreekse contacten met de Italiaanse bank, door wie we tijdens Gildo’s afwezigheid zo professioneel zijn behandeld. Het was eigenlijk een verademing om zaken te doen met iemand die zijn afspraken nakomt en ook daadwerkelijk de volgende dag terugbelt als hij dat afspreekt.
We hebben echter nog steeds geen 100% zekerheid over de financiering, de makelaar belde namelijk met een aantal vragen dat de bank nog beantwoord wil hebben. Het gesprek werd afgesloten met het – ons intussen welbekende, maar geen indruk meer makende – antwoord dat we volgende week zekerheid zouden krijgen…….. (lees anders ook ons dagboek “communicatie met de makelaar”)

In de tussentijd begint de stress weer toe te nemen, de tijd begint te dringen, we moeten namelijk over anderhalve maand ons huis in Scheveningen verlaten. De voorbereidingen liggen echter stil omdat we nog geen zekerheid hebben over ons vertrek. Het kan nog steeds alle kanten op!

Het is nu eind augustus, de maand is bijna voorbij en het is de maand in het teken van “domani o dopodomani” (morgen of overmorgen) geweest. We hebben een hotline gehad met de makelaar. Hij was eindelijk terug van vakantie en waren wij zo blij met de contacten met de bank…? De rollen zijn omgedraaid: de contactpersoon bij de bank is nu met vakantie en het blijkt dat hij zijn beloftes niet is nagekomen! Oftewel alles afhandelen voor “le ferie”! En weer meldt de makelaar ons bijna dagelijks dat we morgen of overmorgen meer zullen weten… en als het morgen is, dan moeten we toch nog tot na het weekeinde wachten. Erg frustrerend! En wij blijven wachten…

Het verlossende telefoontje uit Italië zal hoe dan ook verstrekkende gevolgen hebben.
Als het antwoord uit Italië positief is, zullen we meteen stappen moeten ondernemen, we moeten naar Italië om de preliminare (voorlopig koopcontract) te tekenen, het huis helemaal op te meten, aannemers laten komen om offertes te laten maken, zodat eind oktober zo snel mogelijk het dak gerepareerd kan worden, we zullen de verhuizing moeten regelen, alles regelen met betrekking tot ons vertrek uit Nederland, verzekeringen stopzetten, nieuwe kinderopvang zoeken, etc.
Als het antwoord negatief is, zijn de gevolgen zoniet nog groter: we zullen vervangende woonruimte moeten huren, inboedel opslaan, beslissen of we bij een andere bank een hypotheek aanvragen… En stel dat ons droomhuis in Italië in de tussentijd aan anderen wordt verkocht?! Dat laatste zou betekenen dat we weer opnieuw moeten gaan zoeken en dat we, als we iets vinden, zomaar een half jaar verder zijn voordat we weer vertrekklaar zijn……

Domani… als morgen het OK binnenkomt (en daar gaan wij nog steeds vanuit!) moeten we wellicht domani gelijk inpakken om naar Le Marche te rijden en de preliminare te tekenen!
Blijven jullie voor ons duimen? Niet alleen domani, maar ook dopodomani aub!?

Alla prossima!

Peter, Vanessa en Shaila

Geplaatst in Nieuwsbrieven Villa Bussola.
Peter van Diessen

Peter van Diessen

Hoi, mijn naam is Peter. Ik ben jullie gastheer. Samen met Vanessa heb ik in 2007 Villa Bussola opgezet.

Geef een reactie