Villa Bussola Nieuwsbrief

Klik hier om deze nieuwsbrief online te lezen

Buongiorno {email},

Terwijl we vandaag de kachel aansteken en naar buiten kijken naar de eerste grijze dag sinds maanden, denken we terug aan het afgelopen jaar: ons 10e seizoen en het jaar 2016 zijn voorbij gevlogen!

We hebben een leuke foto impressie gemaakt van het afgelopen seizoen 2016, klik hier mom hem te bekijken.

We zijn al weer druk bezig met de voorbereidingen voor het volgende seizoen, de reserveringen komen al binnen dus als je een bepaalde plaats of appartement wilt boeken voor 2017 raden we je aan niet te lang te wachten. Zie hier alvast het voorlopige programma voor 2017!

23-28 februari 2017 – Carnaval!

 

Jazeker ook in Italië wordt Carnaval gevierd! En wel op verschillende manieren: zo zijn er grote gekostumeerde feesten voor jong en oud; plein- en dorpsfeesten met veel (zuid Amerikaans) muziek, veel wijn, spijs en lol; maar ook feesten in stijl, bijvoorbeeld bij de ‘Veglione di Carnevale’; bijzondere feesten zoals het carnaval van Ascoli Piceno, waar in de openlucht op de twee schitterende pleinen de plaatselijke bevolking door middel van (voornamelijk politiek getinte) sketches de onvrede over het afgelopen politieke jaar ventileert. Overal heerst een gemoedelijke sfeer, carnaval in Le Marche is leuk voor iedereen, ook (en vooral) voor wie Carnaval in Nederland misschien te uitbundig, luidruchtig en gênant vindt! Kom in die periode bij ons langs, we nemen je graag mee naar de leukste en gezellige Carnavals evenementen bij ons in de buurt!

13-17 april – Pasen

De indrukwekkende periode van Pasen, met de verschillende suggestieve processies door de middeleeuwse dorpen is en blijft een van de meest fascinerende perioden van het jaar, mede dankzij het voorjaar dat de natuur in bloei zet!

22 apr - 8 mei – Meivakantie

Het kampeerseizoen bij Villa Bussola begint met de meivakantie: een van de gezelligste periodes voor ons, en onze gasten. We hebben dan nog veel tijd voor iedereen, de natuur is op zijn mooist, de temperatuur is zeer aangenaam en op de stranden en bij de bezienswaardigheden is het nog heerlijk rustig! Bekijk de speciale mei aanbiedingen!

13-19 mei – Cursus Italiaans

Ook dit jaar kun je weer meedoen aan de cursus Italiaanse conversatie die door Vanessa wordt gegeven.. Door de uitgebreide praktijkoefeningen zal je spreek- en luistervaardigheid met sprongen vooruit gaan. Bovendien zal je woordenschat en je zelfvertrouwen groeien. Na deze week cursus kun je komende zomer zelfverzekerd contact leggen met de lokale bevolking op een Italiaans terrasje! Lees meer!

juni – september – Zomervakantie

En dan begint de gezellige drukte, de warmte waar je in onze omgeving verzekerd van kunt zijn, de gezellige dorpsfeesten, de terrasjes aan het strand die heerlijke visgerechten serveren, de prachtige pleinen waar je heerlijk kunt flaneren, een cappuccino kunt drinken terwijl je vaak Italiaanse bruiloften voorbij ziet komen. De stranden met parasols, de warme Adriatische zee, de verkoelende bergen en de lange zwoele avonden vol Italiaanse gezelligheid.

oktober – De Olijvenoogst

Zoals ieder jaar kun je ons komen helpen om de 400 olijfbomen te plukken en onze heerlijke biologische olijfolie te proeven. Je maakt het proces mee van A tot Z, van vrucht tot gouden olie! En dat gaat gepaard met hard werken, maar ook met veel gezelligheid en lekker eten en drinken! Lees meer!

14 okt - 5 nov – Herfstvakantie

Ook de herfstperiode is gezellig en aangenaam: de drukte van de zomer is voorbij, de zon is nog lekker warm en de natuur komt weer tot leven na de droge zomerperiode. Dit is de periode van de nieuwe wijn, kastanjes, truffel en eekhorentjesbrood feesten! Ontzettend sfeervol, gezellig en 100% authentiek Italiaans!

Foto en Kleurplaat Wedstrijden

En ook in 2017 gaan we de traditie voortzetten met de Villa Bussola Foto en Kleurplaat Wedstrijden! Het is prachtig om ieder jaar de winnaars te mogen verrassen, maar vooral om zelf verrast te worden door de vele schitterende inzendingen!

2016 is ook (letterlijk) een “bewogen” jaar geweest.

De aardbevingen die niet ver van ons vandaan plaats vonden hebben veel slachtoffers gemaakt. We hebben de bevingen heel goed gevoeld, maar ze hebben geen schade aangericht bij ons of bij ons in de buurt, Villa Bussola is aardbevingsbestendig gebouwd en we bevinden ons op een veilige afstand van de epicentra. We prijzen ons gelukkig dat wij veilig en ongedeerd zijn gebleven. Trots zijn we ook op onze vrienden (en vrienden van vrienden), kennissen, familie, gasten en vreemden die de hulpactie die we in augustus hebben opgezet zo gul hebben gesteund. Ruim €7000,- hebben we opgehaald, geld waarmee we een aantal mensen direct hebben kunnen helpen. Tot op de dag van vandaag zijn we bezig slachtoffers te helpen (financieel en materieel). Paola, Sergio en hun kinderen, Martina en Mario, Gino en zijn gezin, Francesca, haar dochter en hun hond, Claudio, Irina en Gabriele zijn jullie heel erg dankbaar. GRAZIE di cuore namens hen en namens ons!

En zo sluiten we het jaar af met vele mooie herinneringen, een jaar dat we niet snel zullen - of makkelijk kunnen - vergeten, een jaar waarin we weer veel mooie mensen hebben ontmoet, nieuwe vrienden hebben gemaakt, maar we ook veel vrienden moeten missen omdat ze ver weg zijn gaan wonen. Het was een erg mooi en bijzonder tiende seizoen, we kijken alweer uit naar het elfde seizoen “Villa Bussola”.

We wensen iedereen gezellige feestdagen en een gezond en gelukkig 2017 toe!

A presto!

Peter, Vanessa en Shaila

 

Agriturismo & Kleine camping Villa Bussola Le Marche Italië
Contrada Pagliare 17 63077 Monsampolo del Tronto (AP)
Alle rechten voorbehouden.
Klik hier om uw inschrijving aan te passen